Veel meer coronabesmettingen in Gelderland, sluiting groot deel winkels vrijwel zeker

Veel meer coronabesmettingen in Gelderland, sluiting groot deel winkels vrijwel zeker

NIJMEGEN – In Gelderland werden zondag 1311 mensen positief getest op het coronavirus, veel meer dan de 905 van zaterdag. Deze grote stijging laat zich nog sterker zien binnen de gemeente Nijmegen; waar zaterdag 45 mensen positief werden getest kregen zondag 88 mensen een positieve uitslag. Een deel van het kabinet kwam zondag bij elkaar om de huidige situatie omtrent corona te bespreken. Naar verwachting zal maandagavond een persconferentie worden gehouden waar nieuwe maatregelen worden aangekondigd.

Uit het Catshuisberaad deze zondag bleek dat het kabinet haast heeft om met nieuwe maatregelen te komen. De coronacijfers stijgen snel en de huidige maatregelen lijken te weinig te weeg te brengen. Ingewijden bevestigen tegenover het ANP dat het kabinet daarom pleit voor het sluiten van de niet-essentiële winkels. Welke winkels hier precies onder vallen en hoe deze maatregel er verder uit gaat zien wordt naar verwachting maandag al duidelijk; waar in eerste instantie dinsdag de volgende coronapersconferentie plaats zou vinden is deze vervroegd naar maandagavond.

Bij onze oosterburen is vanaf komende woensdag een nieuwe harde lockdown van kracht. De coronacijfers liegen er al een geruime tijd niet om, Duitsland heeft daarom besloten tot wederom een harde lockdown. Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls laat de Gelderlander weten het belangrijk te vinden dat Nederland ook maatregelen neemt. “Duitsland heeft een wijs besluit genomen, Nederland kan niet achterblijven nu Duitsland tot een harde lockdown heeft besloten.” Volgens Bruls zullen Duitsers massaal over de grens komen om hier te winkelen als Nederland niet meebeweegt en op haar beurt maatregelen neemt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *