Winterweken in Nijmegen gaan ondanks de lockdown gewoon door

Winterweken in Nijmegen gaan ondanks de lockdown gewoon door

NIJMEGEN-De jaarlijkse winterweken in Nijmegen gaan ondanks de landelijke lockdown toch door. Op 19 December beginnen de activiteiten die door de hele stad zijn verspreid. Maar gaan deze activiteiten niet te veel mensen naar de stad trekken?

Elk jaar worden in Nijmegen de winterweken gevierd, maar dit jaar  is het programma in verband met corona net even anders. Zo kun je bijvoorbeeld met een app de CityQuiz spelen. Er worden daarbij ook dertig highlights die aan de route van de Walk of the Town staan meegenomen in het spel. Je kunt op 30 verschillende locaties starten en zo zullen er niet te veel mensen op één locatie komen. Ook voor kinderen zijn er door de hele stad lichtsculpturen geplaatst met QR-codes, die samen een sprookjes verhaal vormen.

Sinds maandag is er weer een landelijke lockdown aangekondigd en zit Nederland weer op slot. De winterweken gaan ondanks de lockdown toch gewoon door. ‘’ We hebben dit uiteraard goed uitgedacht 

door ons de focussen op activiteiten met doorstroming in de buitenlucht’’, aldus Madelon Kersten projectleider ACBN

De gemeente heeft er dus toch voor besloten om de festiviteiten door te laten gaan, omdat ze volgens de organisatoren veilig genoeg zouden zijn. ‘’ De activiteiten zijn verdeeld over 30 locaties, die erg ver uit elkaar liggen. Het spel is ook zo gemaakt dat je niet lang blijft staan op een locatie, maar je blijft doorlopen van plek naar plek.’’, aldus Laurens Kubinek directeur KUBE events en ontwikkelaar van de CityQuiz

De feestdagen zien er door de lockdown donker gekleurd uit en zullen voor veel mensen er heel anders uitzien dan normaal. ‘’ Het is juist nu heel belangrijk dat in deze donkere dagen op een veilige manier je toch iets gezelligs kan doen in de stad.‘’,vindt Laurens Kubinek. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *