Eerste kerst zonder de vader van mijn kinderen en zonder mijn partner

Eerste kerst zonder de vader van mijn kinderen en zonder mijn partner

NIJMEGEN- “Dit jaar zal de eerste kerst worden zonder de vader van mijn kinderen, zonder mijn partner en zonder de liefde van mijn leven. Allemaal door corona. Allemaal doordat dat kleine virus zoveel schade heeft aangericht bij mij en mijn familie. Mijn naam is Isabella en ik ben mijn man Bob verloren aan corona.”

“Het begon allemaal in april, we zaten in een lockdown en mijn dochters van zeven en negen kregen thuis les, ik was aan het werk in de zorg en mijn man vanuit huis. Toen kwamen die eerste kuchjes en het hoesten begon. Ik heb nog zitten denken, laat het geen corona zijn. Het werd helaas alleen maar erger en uiteindelijk lag hij toch in de IC. Het was vreselijk, mijn dochters en ik konden niet veel bij hem zijn. Veel laatste gezellige momenten gingen via bellen en skype. Op 22 april is hij overleden. Mijn wereld en dat van mijn twee dochters brak in elkaar. Hij was weg en hij zou niet meer terug komen.

Nu staat kerst voor de deur en terwijl iedereen plannen maakt om kerst toch met familie te kunnen vieren, blijven wij gewoon thuis. Overal waar je kijkt zie je families die samen kerst vieren en wij vieren het zonder hem. Ik kan zo goed zien hoe het mijn kinderen beïnvloed. Met sinterklaas waren er geen cadeautjes voor papa en hij zal dit jaar ook geen kerstontbijt meer maken voor de kinderen op bed. Dat was een jaarlijkse traditie waar hij mee begon toen de oudste bijna twee jaar was. Ik ben mijn man kwijt en mijn kinderen zijn papa kwijt. Kerst zal nooit meer hetzelfde zijn. Echt zin heb ik niet in kerst. Het gezellig doen en blij zijn, dat hoeft dit jaar niet. Laat ons maar verdrietig op de bank knuffelen en hopen dat corona snel weer weg gaat.

Ik kan ook echt kwaad worden als er weer op het nieuws is dat er een illegaal feest was van meer dan dertig man. Grow up. Zo moeilijk is het niet om juist nu thuis te blijven. Niemand verdient het om een dierbare te verliezen. Blijf thuis, luister naar de regels en hou je er aan. Mijn leven is veranderd door corona en dat verdient helemaal niemand. Het aantal besmettingen is met meer dan 80.000 nog steeds veel te hoog, maar het is belangrijk dat we hoop houden. Dat we weten dat er licht aan het eind van de tunnel zit. Dat ik weet dat mijn man van boven naar mij en onze dochters aan het kijken is en over ons schuilt. Dat hij in ons hart zit en trots op ons zal zijn, voor waar we nu zijn in het leven. ”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *