Uitslaande brand zonder slachtoffers in “drugspand” Marialaan

Uitslaande brand zonder slachtoffers in “drugspand” Marialaan

Foto door Isis van Haren

NIJMEGEN-Een uitslaande brand op de eerste verdieping van een pand aan de Marialaan, heeft ervoor gezorgd dat de betreffende woning onbewoonbaar is verklaard. De brand brak maandagmiddag omstreeks half drie uit. Er waren twee personen aanwezig, maar geen van hen hoefde naar het ziekenhuis. Het pand, dat bij buurtbewoners bekend staat als een pand waar drugsgebruikers samenkomen, werd geëvacueerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.      

Meerdere brandweerwagens waren aanwezig. Volgens de officier van dienst van de brandweer was het vooral textiel dat brandde, voornamelijk kleding. “Door de aanwezigheid van een bluskraan en twee tankautospuiten is er veel water beschikbaar. Hierdoor was de brand vrij snel onder controle.” De exacte schade van het gebouw is na maandag nog niet bekend. “De schade kan snel oplopen van duizenden naar tienduizenden euro’s.”  

De brandweer trof een onbewust zijnde man aan het trappenhuis. Mogelijk is hij een van de aanwezigen. Het ambulance personeel behandelde hem, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De andere persoon werd niet behandeld.  

De Marialaan, die richting het centrum is afgezet, ging rond half vier weer open voor weggebruikers. Na inspectie kon de brandweer naar binnen voor verder onderzoek. Met een temperatuurmeter doorzocht de brandweer het huis, om te kijken of er nog plekken waren waar het brandde. Dit is uitgesloten. Omwonende konden rond vier uur weer terug hun huis in. Een boze bewoonster van het pand over de afgebrande woning: “Ik ben hier al zolang mee bezig. Vier jaar al. Elke dag heb ik politie aan de deur. Elke dag moet ik de politie bellen. Je zou eens één dag in mijn schoenen moeten lopen, dan weet je hoe erg het is.” De politie heeft in de betreffende woning tot nu toe nog geen spoor van drugs aangetroffen.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *