Vier agenten met stenen bekogeld tijdens beëindiging bunkerfeest

Vier agenten met stenen bekogeld tijdens beëindiging bunkerfeest

(Foto: Franka Büchi) Politiebureau

ARNHEM- Vier agenten zijn vrijdagochtend gewond geraakt bij de beëindiging van een bunkerfeest aan de Koningsweg in Arnhem. De woordvoerder van burgemeester Marcouch meldt dat twee agenten naar het ziekenhuis moesten voor medische behandeling.

Op bevel, artikel 58b van de Wet van publieke gezondheid, van de Arnhemse burgemeester is een feest in een bunker in Arnhem beëindigd meldt de gemeente Arnhem. De Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet om het feest te beëindigen. Hier waren zeker zeventig bezoekers bij aanwezig. In de bunker en op het terrein werd verzet gepleegd en er werden stenen naar politiemedewerkers gegooid. Er zijn vier bezoekers aangehouden wegens het plegen van openlijk geweld.

Burgemeester Marcouch reageerde op Twitter geërgerd op het illegale feest. “Dit asociale tuig, wat een verschil met al die mensen hier in Arnhem die letten op elkaar, in plaats van willens en wetens risico nemen om hier onze mensen te besmetten met een dodelijk virus en geweld tegen onze dienders is dubbel slecht!”

Als voorzitter van de veiligheidsdregio Gelderland-Midden dankt Marcouch de inwoners van Arnhem en omgeving voor hun gedrag tijdens de jaarwisseling. “Er was wel vuurwerk en we hadden alle gezagdragers en hulpverleners wel hard nodig. Maar als we de dokters horen, heeft de meerderheid van de Arnhemmers wel degelijk het verschil gemaakt”, aldus Marcouch.

Hoewel het door de coronamaatregelen veel rustiger op straat was dan gebruikelijk, heeft de brandweer toch 90 keer moeten uitrukken, onder andere voor een vuurwerkexplosie in een woning in de wijk De Laar-Oost. Verder moest de brandweer regelmatig uitrukken voor buitenbranden zoals containers, vreugdevuurtjes, afval en rommel. Vorig jaar rukte de brandweer 97 keer uit, dat ligt dit jaar dus maar iets lager.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *