Boswachter Tim Hogenbosch is Nijmegenaar van het jaar

Boswachter Tim Hogenbosch is Nijmegenaar van het jaar

Foto uit Nieuwjaars-talkshow

NIJMEGEN – Tim Hogenbosch, beter bekend als boswachter Tim, is gisteravond uitgeroepen tot Nijmegenaar van het Jaar. Dit maakte burgemeester Hubert Bruls bekend tijdens de Nieuwjaars-talkshow van de gemeente Nijmegen. Wij spraken Tim over zijn winst van gisteravond.

Tim was een van de drie kanshebbers voor de prijs. Naast Tim deed ook Moniek van Daal mee. Zij zet zich in voor eenzaamheid onder ouderen met haar Club Goud. De derde kanshebber was Frits Jans. Hij zet zich in voor de Vincentius Vereniging: een vrijwilligersorganisatie voor maatschappelijke dienstverlening. Uiteindelijk hebben de 4000 Nijmegenaren uit het digitale stadspanel toch voor Tim gekozen.

Tim is daarmee de dertiende in het rijtje ‘Nijmegenaren van het Jaar’. Hij is dan ook trots om Nijmegenaar te zijn: “Het mooiste grote dorp van Nederland. Prachtige natuur en mega gezellige kroegjes én mensen.”

De gemeente Nijmegen schrijft op hun site: “Tim Hogenbosch is een bijzondere jeugdheld. Hij leert jong (en oud) opnieuw van het bos te houden.” Hierdoor won hij in 2020 ook al de Televizier-Ster Jeugd met zijn programma Beestenbrigade.

Dat Tim er met de prijs vandoor zou gaan had hij zelf niet zien aankomen: “Ik had het serieus dus echt niet verwacht,” vertelt hij aan burgemeester Bruls. Ook aan ons weet hij zijn succes niet te verklaren: “Ik heb geen idee waarom men mij zo boeiend vindt eigenlijk.”

Na al deze prijzen heeft Tim nog geen nieuwe doelen op het oog: “Ik heb niet zo heel veel doelen in mijn leven. Gewoon een beetje proberen te genieten van alles.” Wel kijkt hij al uit naar het nieuwe seizoen Beestenbrigade dat in maart wordt opgenomen: “Daar heb ik echt megaveel zin in.”

Wilt U nou zelf iemand voordragen als Nijmegenaar van het Jaar? Dat kan via deze site.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *