Eerste vaccins ook in Nijmegen

Eerste vaccins ook in Nijmegen

NIJMEGEN- Ook in Nijmegen zijn afgelopen week de eerste vaccins uitgedeeld. Nederland zit in een tweede lockdown en het aantal besmettingen loopt niet sterk genoeg af, zo meldde het RIVM. Nu de eerste vaccins er zijn, kunnen de eerste groepen mensen een vaccin krijgen.

In het Radboud UMC in Nijmegen zijn afgelopen woensdag 6 januari de eerste prikken gegeven. Op het moment zijn de werknemers aan de beurt die werken met coronapatiënten en zorgmedewerkers die in verpleegtehuizen werken. Na 21 dagen mogen de mensen teug komen voor de tweede prik tegen corona. Nederland heeft nu zo’n 8,4 miljoen Pfizer vaccins klaar staan voor Nederland, dat zal uiteindelijk goed zijn voor zo’n 4,2 miljoen Nederlanders.

De komende weken zullen er steeds meer mensen gevaccineerd worden tegen corona, met voorrang op zorgmedewerkers en ouderen boven de 60 jaar. Op het moment hoopt Nederland in april of mei te beginnen met het vaccineren van de complete bevolking. Het kan natuurlijk ook anders lopen dan verwacht.

Op het moment is alleen het Pfizer vaccin goedgekeurd in Europa en Nederland heeft niet genoeg vaccinaties voor de complete bevolking. Nederland is dus afhankelijk van de Europese Unie, zodra de Europese Unie meerdere vaccins heeft goedgekeurd, kunnen er meer mensen worden ingeënt.

Meerdere studenten in en rondom Nijmegen twijfelen over een inenting. Velen zullen zich gaan inenten tegen corona, om te voorkomen dat ze zelf ziek worden of omdat ze astma hebben en het krijgen van corona dan erger kan zijn. Toch waren er twijfels. Het vaccin was al snel klaar, terwijl hier meestal vijf tot tien jaar aan gewerkt wordt.

Uiteindelijk weegt dit toch niet zo zwaar mee, dat vaccin halen de meesten wel. Niet iedereen is het hier mee eens, zo ook Bianca. Bianca laat zich niet Zou dit veranderen in: Niet iedereen is het hier mee eens, zo ook Bianca. (Een student?) Bianca laat zich niet vaccineren tegen corona. Volgens haar heeft de testperiode, waarin het vaccin is goedgekeurd, te kort geduurd. Bovendien is het niet getest op dieren. Voor Bianca is er nog veel onduidelijkheid omtrent de vaccins.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *