Overlast op het station en in de trein

Overlast op het station en in de trein

NIJMEGEN- Corona zorgt voor minder persoonlijk contact op het station en in de trein. Om toch te zorgen voor een veilige reis heeft de NS een telefoonnummer beschikbaar gemaakt. Toch mag dit niet altijd baat hebben, zo blijkt in Nijmegen.

Het station in Nijmegen krijgt steeds meer en steeds vaker te maken met overlast, vooral in de avonden na acht uur. Zo zijn er steeds meer reizigers op het station en in de trein met drank en drugs op. Ook gevechten en diefstallen komen vaker voor, zo meldt een woordvoerder van de NS.

Dat de overlast zichtbaarder is, zou kunnen komen doordat er minder gereden wordt met de trein. Veel mensen werken thuis, dus het is over het algemeen rustiger op het station en in de trein. Wel benadrukt de woordvoerder dat reizigers zich niet opeens onveilig voelen. De NS heeft in ieder geval meer beveiliging geregeld, om de overlast te verminderen.

Mocht je als reiziger je niet veilig voelen op het station op in de trein, dan kan je sinds april het telefoonnummer 06-13181318 bellen. Dit nummer is er gekomen, omdat men vanwege corona minder persoonlijk contact kunnen aanbieden. Personeel moet zich aan de regels houden, en loopt zo min mogelijk door de trein heen. De NS kijkt per melding wat er gaat gebeuren. Zo kan het zijn dat er NS-personeel of zelfs politie komt om de overlastgevers aan te spreken.

Een reiziger uit Nijmegen die vaak gebruik maakt van de trein merkt weinig van de overlast. Dat komt naar zijn mening, omdat hij vaak overdag reist. Wel komt hij soms dronken mensen tegen, maar daar blijft het wel bij. Zelf heeft hij nog nooit gebruik hoeven te maken van het beschikbare telefoonnummer of een andere vorm van hulp op het station. Hij is wel blij dat de beveiliging is versterkt, in de hoop dat meer mensen zich veilig kunnen voelen op het station en in de trein.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *