Komen Nijmeegse Brouwerijen de corona tijden door?

Komen Nijmeegse Brouwerijen de corona tijden door?

Foto ELEVATE van Pexels

Een lekker biertje van Brouwerij de Hemel en Oersoep zijn bij Nijmegenaren zeker een favoriet. De twee Nijmeegse brouwerijen liepen voor corona erg goed, maar hoe gaat het nu met hen in deze grote crisis? 

Brouwerij de Hemel bestaat sinds 1983. De brouwerij begon met de naam Brouwerij de Raaf, dit was de eerste speciaal bierbrouwerij in Nederland. De nadruk heeft altijd gelegen op het brouwen van speciale bieren, die afwijken van grote brouwerijen.  

  Brouwerij de Hemel verkoopt veel bier in particuliere winkels, die nu gesloten zijn in verband met de lockdown. ‘’ We verkopen driekwart bier aan horecabedrijven en al die verkoop lopen we nu mis. En dat hakt er wel in. Gelukkig verkopen we wel nog wat biertjes aan supermarkten en sommige kleine particulieren zaakjes. Hiermee hebben we toch nog wat inkomsten.’’, vertelt Thieu Hegger, eigenaar van brouwerij de hemel.  

Oersoep is wat meer algemeen bekend binnen Nederland. De brouwerij zit in het Honigcomplex en is volledig gefinancierd door crowdfunding. Sinds 2019 kun je zelfs mede-eigenaar zijn. Op de site van Oersoep omschrijft de brouwerij zichzelf als ‘’ een eigenzinnige brouwerij die de wereld prikkelt met spannende smaken.’’ Het smaakprofiel van Oersoep wordt vooral gekenmerkt door tenminste een van deze eigenschappen: dorstlessende droogheid, heerlijke hoppigheid, een fris zuur briesje en funky soul. 

‘’Wij zijn zeer hard getroffen door de corona maatregelen’’, vertelt Bjorn van Hout woordvoerder Oersoep Het grootste deel verkopen ze aan de horeca, maar een je kunt een biertje van oersoep ook gewoon in de supermarkt kopen. ‘’ Onze tripel Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me is perfect als cadeauals hoop en vertrouwen dat we elkaar snel weer kunnen kussen en omhelzen!’’, vertelt Bjorn van Hout 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *