Een cadeau voor de binnenstad, denk jij mee? 

Een cadeau voor de binnenstad, denk jij mee? 

Foto: Anna Sleutels,

Wat wordt het? Een open podium voor cultuur en muziek? Schaaktafels? Wisselende marktkramen, of soms een containerbioscoop? Vijf ideeën die de jury bij de actie Cadeau voor de Binnenstad heeft uitgekozen waaruit Nijmegenaren kunnen stemmen. Waar gaat jouw keuze naar uit? 

De jury, bestaande uit Binnenstadmanager Maarten Mulder en wethouders Monique Esselbrugge en Noel Vergunst kozen uit maar liefst 230 ideeën een selectie van deze vijf ideeën.  

‘We willen dat Nijmegenaren meebepalen wat het centrum nodig heeft,zegt Esselbrugge. ‘De stad is leger dan ooit en ook ondernemers hebben het zwaar te verduren. Daarom is het juist nú goed om met zo een actie te komen.’ 

Gemeente Nijmegen laat weten dat het cadeau van de Binnenstad onderdeel is van het Actieplan Binnenstad 2021-2022. Hierin staan verschillende behoeftes: een online informatiesysteem: mensen kunnen zo op hun smartphone zien wat er te doen is in de stad, waar geparkeerd kan worden, waar culturele plekken zijn en waar leuke winkels zijn. Gratis WIFI in de hele stad staat ook in het actieplan. 

‘De stad moet aantrekkelijker worden, samen met de burger meedenken aan een leuke ideeën om hiervoor te zorgen is belangrijk, want samen maken wij de stad,’ zegt Mulder. 

De vijf ideeën die door de jury zijn uitgekozen zijn: schaaktafels, verspreid in de stad, of wisselende marktkramen voor startende ondernemers, om zo tijdelijk producten aan te bieden, een open podium voor cultuur en muziek, denk hierbij aan een klein, permanent gebouw waarop iedereen zijn talenten kan laten zien verder kan je stemmen op een filmcontainer, met beperkt aantal zitplaatsen en een wisselend filmaanbod, en tot slot een herinneringsboom, als aandenken van een bijzonder 2020.  

Nijmegenaren mogen tot en met 24 januari stemmen op het beste idee via de gemeentesite.2 Het idee dat wint wordt binnen twee jaar uitgevoerd en degene die het idee heeft bedacht wint een ballonvaart voor twee over de mooie stad Nijmegen. 

Laat jou stem horen via https://www.nijmegen.nl/formulieren/binnenstad/  

  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *