El Khayati keert terug bij ADO Den Haag

El Khayati keert terug bij ADO Den Haag

El Khayati is terug bij zijn oude liefde ADO Den Haag | Foto: Richard Mulder

Nasser El Khayati komt terug bij ADO Den Haag. El Khayati zat zonder club en komt dus transfervrij over. Na anderhalf seizoen in het Midden-Oosten keert de publiekslieveling en smaakmaker terug op het oude nest.

El Khayati vertrok in augustus 2019 naar Qatar SC. Dit avontuur duurde niet lang en zijn contract werd afgelopen oktober dan ook ontbonden. “Ik heb de afgelopen periode elke dag keihard getraind. Ik ben volledig fit, maar het is natuurlijk nog wel zaak om zo snel mogelijk weer ritme op te doen”, vertelt El Khayati.

Met El Khayati haalt ADO Den Haag een absolute smaakmaker in huis. Halverwege het seizoen 2016/2017 kwam de aanvallende middenvelder over van Queens Park Rangers. In tweeënhalf jaar tijd heeft hij in 83 wedstrijden 36 keer gescoord en 24 assists gegeven voor de club uit Den Haag. De Rotterdammer, die komende zondag zijn 32ste verjaardag viert, is blij dat hij nu weer terug is bij zijn oude liefde. “Het voelt als thuiskomen. Dit is en blijft mijn club”, zegt El Khayati over zijn terugkeer in het Cars Jeans Stadion.

Sinds het vertrek van El Khayati gaat het minder met ADO Den Haag. Vorig seizoen eindigde ADO zeventiende en dit seizoen staat de ploeg van Ruud Brood wederom op de zeventiende plek. “Het is makkelijk om terug te keren als de club op een betere positie staat, maar ik hou van uitdagingen. De situatie van de club zorgt ervoor dat ik extra gebrand ben om de strijd aan te gaan en alles te geven voor lijfsbehoud,” stelt El Khayati.

“We zijn erg blij met de komst van Nasser en hopen dat hij ons kan helpen in ons gevecht voor behoud van het Eredivisieschap”, stelt Martin Jol, hoofd technisch hart. “We hopen dat hij mede het verschil kan maken in onze ploeg, zoals hij dat ook al deed in de periode tussen januari 2017 en augustus 2019. Hiermee willen we onze fans tevens laten zien dat we er alles aan doen om ADO Den Haag dit seizoen op hoogste niveau te houden.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *