Grote brand bij strandtent Oase

Grote brand bij strandtent Oase

Grote brand verwoest strandtent Oase in Scheveningen. De strandtent is vrijwel helemaal afgebrand.  

 Om 23:15 uur werd de brand gemeld. De brand werd ontdekt door een melding van een inbraakalarm. De politie heeft vervolgens de brand geconstateerd en de brandweer opgeroepen. Rond 01.30 uur meldde de brandweer de brand onder controle te hebbenEr was niemand aanwezig toen de brand uitbrak. 

 De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de brand niet uitweidde naar de naastliggende strandtenten. Tijdens het blussen van de brand werd een hijskraan ingezet om het pand uit elkaar te halen. Niemand raakte gewond tijdens de brand. 

 Eigenaar Matthieu van den Assem liet via Omroep West weten dat hij door de alarmcentrale werd gebeld. Na dit telefoontje is hij direct naar de strandtent Oase gegaan. “Hier heb ik 35 jaar aan gewerkt en het gaat nu in vlammen op”vertelt Matthieu. “Het is klote, want over een aantal weken hoopten we weer open te gaan.”  

 Naast het bestrijden van de brand, was het nog een flinke klus om genoeg bluswater bij de strandtent Oase te krijgen. Zeewater als bluswater zou geen zin hebben volgens de voorvoerder van de brandweer. “Het water moet van verderop komen.” 

 De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt onderzocht.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *