Carnavalsvereniging zonder carnaval

Carnavalsvereniging zonder carnaval

Het doel van carnavalsvereniging ‘De Damzwabbers’ uit Leidschendam is duidelijk, een feestje vieren, zodat iedereen een beetje blij wordt. Vorig jaar bezochten zij scholen en verzorgingshuizen, organiseerde zij ouderencarnaval en waren er plannen voor een optocht. Dit jaar is het helemaal anders, door het coronavirus zit alles op slot. Wat doet een carnavalsvereniging in deze tijd? 

Het antwoord op deze vraag is simpel, niets. Wat dat betreft zijn we heel voorzichtig. Bij ons in de vereniging zitten veel ondernemers, we kunnen het ons echt niet permitteren om ziek te worden, aldus Petra van der Geest, voorzitter van De Damzwabbers. Om een beetje in de stemming te komen heeft iedereen die in de raad zit hun ‘Damzwabbervlag’ buiten gehangen, er is contact via social media en omroep Brabant staat op.  

De Damzwabbers hebben wel plannen in het verschiet. Als het een beetje meezit gaan ze in de zomer hun plannen weer oppakken. We hebben het geluk gehad dat onze prinsenwagen niet gebruikt is, niemand heeft die buiten de vereniging om nog gezien. Daar zouden we nog iets mee kunnen doen, aldus Petra.  

De kosten van de vereniging lopen wel gewoon nog door. Om die rekeningen te betalen hebben de leden van de vereniging een steunpakket samengesteld om ze door deze lastige tijd te helpen. Het pakket bevat meerdere artikelen die door lokale sponsoren beschikbaar zijn gesteld. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *