Haagse binnenstad drukker door click & collect

Haagse binnenstad drukker door click & collect

Mensen staan in de rij voor de Apple Store of gaan nog even snel naar de Douglas voor een last minute Valentijns cadeau. Ondanks de kou was het dit weekend drukker dan normaal in de Haagse binnenstad. Door de start van click & collect kunnen klanten nu direct na bestellen zelf hun bestelling ophalen.

De gladde straten van de binnenstad in Den Haag houden de Haagse winkelbezoekers niet tegen. Zij zijn blij dat de winkels weer enigszins open zijn en ze weer zelf naar de stad kunnen. “Ik ben blij dat ik nog even snel een Valentijns cadeau voor mijn vriendin kan kopen” zegt een van de winkelbezoekers. Wel willen de meeste stadsbezoekers dat de winkels weer gewoon helemaal opengaan “Ik wil gewoon weer kunnen shoppen en de kleding kunnen passen in de winkel” vertelt een andere winkelbezoeker, vele andere hebben dezelfde gedachte.

Ook de winkeliers, die druk zijn met bestellingen op orde maken, vinden het fijn om weer open te zijn. “Ik denk dat het hele click & collect erg goed werkt voor de winkels in deze tijd. Het zou fijn zijn als we weer open kunnen maar ik heb liever dit dan helemaal niets” aldus een medewerker van de Dille & Kamille in Den Haag. “Ik merk dat door het click & collect winkels weer wat meer verdienen en de klanten hebben weer een uitje als ze hun bestelling komen ophalen. Door de tijdssloten hoeven de klanten ook niet in de rij te staan en zo kan alles corona proof worden geregeld.”

Na onderzoek van INretail onder 1200 ondernemers blijkt dat 72 procent erg bezorgd is over de toekomst. De kosten lopen door, maar het geld raakt op en de overheidsvergoedingen compenseren te weinig. “Het kabinet moet winkels de enige reddingsboei toewerpen die echt werkt en dat is heropening op 3 maart. Winkels verdwijnen nu al, maar dat valt pas op als het te laat is,” meld INretail. “Met het protocol veilig winkelen is bovendien al maanden bewijs geleverd dat we het winkelen veilig kunnen organiseren. Om te overleven door omzet te realiseren, is verruiming voor winkels nodig.”

Door de lockdown kreeg de retail branche het nog zwaarder. 77 procent van de modewinkels zag in januari hun omzet dalen met 60 tot wel 100 procent. De start van click & collect zorgt voor meer opties voor winkels, maar INretail zegt dat de enige manier om het stijgende aantal faillissementen tegen te gaan is om de winkels weer op een veilige manier open te laten gaan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *