Bewoners protesteren tegen huizensloop in Meerzicht

Bewoners protesteren tegen huizensloop in Meerzicht

Femke Kerpel

`Handen af van onze woningen. Wel renovatie, géén sloop!`. Deze slogan kun je vinden in een aantal tuinen in Meerzicht die worden gesloopt. De bewoners willen duidelijk nog niet vertrekken.  Meerzicht, een wijk in Zoetermeer, worden huizen gerenoveerd en worden er ook een aantal gesloopt. Dit leidt tot verbazing en woede bij de bewoners. Ze besloten twee weken geleden duidelijk zichtbaar te gaan protesteren tegen de plannen van de gemeenten. 

Willem Jansen woont samen met zijn vrouw al meer dan twintig jaar in Meerzicht. Het is voor hen onwaarschijnlijk dat ze moeten vertrekken. “Ik woon hier heel prettig. Ik heb hier mijn familie en vrienden wonen.” Afgelopen februari kregen zij en een aantal andere bewoners een brief op de mat. De brief, afkomstig van woningbouwcorporatie, kondigde aan dat volgend jaar een aantal huizen gesloopt moet worden.  

Dit schoot bij veel bewoners in het verkeerde keelgat. Zo ook bij Jansen. “Ik ben ontzettend woedend. Ze kunnen mij toch niet zomaar uit huis zetten. Het slaat helemaal nergens op!” De bewoners hebben meteen contact opgenomen met de gemeente. De gemeente gaf daarop geen reactie. Daarom protesteren ze nu tegen de plannen, in de hoop dat ze de aandacht van de gemeente krijgen. Raadslid Robbert Moree (VVD) begrijpt de ophef bij de bewoners maar geeft ook aan waarom de sloop en nieuwbouw nodig is. “Het is begrijpelijk dat het voor sommige bewoners ingrijpend kan zijn. Maar Meerzicht heeft behoefte aan nieuwe appartementen voor jongeren en ondernemers. Het zal de wijk goed doen.”  

Volgens raadslid Moree staat alles wat de bewoners moeten weten in de brief en zal de gemeenten de plannen voortzetten.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *