“Barney’’ weer professioneel darter

“Barney’’ weer professioneel darter

<Chris Ibbotson from Wakefield/Leeds, UK, CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia Commons

Raymond van Barneveld heeft een tourkaart weten te bemachtigen en is daarmee weer officieel een professioneel darter. De 53-jarige Hagenaar heeft tijdens de Qualifying School een tourcard verdiend waardoor hij komend jaar mee mag doen aan toernooien van de dartbond PDC. 

Het eerste gedeelte van het toernooi ging voor van Barneveld vrij eenvoudig, waardoor hij zich wist te kwalificeren voor de finales die vanaf zondag gespeeld zouden worden. De eerste twee dagen gooide van Barneveld goed, maar kwam hij net te kort voor een tourcard. Deze tourkaarten gingen namelijk alleen naar de spelers die de dag finale wonnen, hier hoorde van Barneveld dus niet bij. 

Naast deze spelers kregen ook de acht spelers die genoeg punten in de toernooi ranglijst van zondag tot woensdag behaalde een tourcard. Van Barneveld stond er goed voor in dit klassement, totdat hij dinsdag zijn eerste partij direct verloor, hierdoor liep hij veel punten mis voor de rankingDaardoor hing alles van de alles beslissende laatste woensdag af. Van Barneveld won zijn eerste drie partijen waardoor hij genoeg punten bij elkaar gesprokkeld had om bij de top acht van deze ranglijst te komen. 

Van Barneveld kan zich komend jaar dus weer gaan focussen op de grote partijen tegen Michael van Gerwen, Gary Anderson en nog vele andere dartsgrootheden. Daarnaast gaat van Barneveld ook nog andere Hagenaren tegenkomen in de PDC. Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode en Maik Kuivenhoven zijn door hun hoge ranking op de wereldranglijst al zeker van een tourcard voor het komende dartjaar. 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *