Biermerk Eiber krijgt eigen brouwerij in Den Haag

Biermerk Eiber krijgt eigen brouwerij in Den Haag

Het biermerk Eiber heeft sinds kort een eigen brouwerij. Het bedrijf heeft zich gevestigd op de zesde verdieping van het pand The New Farm in Den Haag.

De nieuwe brouwerij heeft acht vergistingstanks. Eén van de eigenaren Jasper van den Burg hoopt in maart te kunnen beginnen met bier brouwen. Jasper zegt zelf dat het moeilijk was een plek te vinden voor de brouwerij. Je moet aan veel verschillende dingen denken. De vloer moet bijvoorbeeld zware tanken kunnen dragen, de locatie moet goed bereikbaar zijn voor vrachtwagens en de brouwerij moet ook nog eens in een leuke buurt liggen.Voordat Jasper zijn eigen brouwerij kreeg, huurde hij ruimtes met tanks waar hij op zijn eigen recept bier kon brouwen.

Hij hoopt dat hij door de opening van de brouwerij meer mogelijkheden heeft om verschillende bieren te maken. Hij wil van vier basisbieren naar zes basisbieren gaan. Ook lijkt het hem leuk om verschillende speciaal bieren te gaan verzinnen. Het biermerk Eiber staat bekent om de Haagse connectie die zij bij elk biertje leggen. Dit doen zij door een Haags ingrediënt toe te voegen of een leuke Haagse naam. Zo hebben ze bijvoorbeeld een biertje wat smaakt naar een ‘Haags hopje’.

De naam Eiber is ook niet zomaar bedacht. Eiber is namelijk een ander woord voor ooievaar. De ooievaar is dé vogel die staat op het Haagse stadswapen. Eiber verzorgt ook bierproeverijen. Voor slechts vijftien euro per persoon kan je met zes vrienden vier heerlijke biertjes proeven.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *