#LieveHugo gaat viraal op Instagram

#LieveHugo gaat viraal op Instagram

Afbeelding: Instagram @tering.teef

Stel je voor: je bent 20 jaar en je moet dealen met mentale klachten zonder dat je daar ook maar enige hulp bij krijgt. Het is de keiharde realiteit voor Instagrammer Milou (@tering.teef) uit Amsterdam. Een aantal dagen geleden kwam er een post online op haar Instagramaccount waarin ze om hulp schreeuwde dat haar generatie op is door de huidige corona crisis. In de post met ruim 34 duizend likes vroeg ze aan haar volgers om hun verhaal te delen onder de hashtag #LieveHugo. Al snel doken de eerste berichten op en is de post van Milou inmiddels viraal gegaan.

De hashtag van Milou kwam tot stand nadat zij ruim een week geleden een brandbrief schreef aan de regering waarin ze aangaf dat 82 procent van haar generatie tegen een burn-out aan zit. Daarnaast geeft ze aan dat één op de drie jongeren moeite heeft om over zijn of haar problemen te praten. “Mocht je hulp durven te zoeken, dan staat je een wachtlijst te wachten van 14 tot 30 weken. Een periode die je alleen moet zien te overleven”, zegt Milou. Ze is erg bang voor de toekomst en roept daarom om hulp. Zo wilt ze dat er iets aan de lange wachttijden wordt gedaan, dat er een compensatie komt voor studiekosten, en dat er alternatieven komen tegen eenzaamheid.

De hashtag #LieveHugo heeft nu al meer dan 500 berichten bereikt gevuld met persoonlijke verhalen. Milou had de enorme aandacht totaal niet verwacht. Ze appte gelijk haar vriend toen de post 2000 likes had gehaald met “wow, dit is echt crazy”, niet wetende dat haar bericht verder zou groeien tot maar liefst 34 duizend likes. Milou zou graag aan iedereen willen meegeven, die de hashtag heeft gebruikt, dat ze ongelofelijk trots is dat er zoveel sterke mensen zijn die hun verhaal hebben gedeeld. “Blijf vechten voor je rechten. Het is allemaal nog even kut en het doet allemaal nog even pijn, maar samen kunnen we de wereld een stukje beter maken”, aldus Milou.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *