Ajax supporters in Cars Jeans stadion?

Ajax supporters in Cars Jeans stadion?

Uitvak ADO Den Haag

Kunt u zich het nog herinneren? Een wedstrijd met uitsupporters tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – AFC Ajax. Waarschijnlijk ligt het niet meer vers in het geheugen, dit gebeurde voor het laatst in maart 2006. Hooligans van Ajax vielen toen namelijk het supportershome binnen met honkbalknuppels en gasmaskers. Daardoor zijn er sinds 2006 geen Ajax-fans meer welkom in het stadion van ADO tijdens de wedstrijden van beide clubs. In de maand februari 2021 komt er positief nieuws uit de rechtszaal voor Ajax.Ajax trekt aan het langste eind in rechtszaak tegen burgemeester van Den Haag.” Misschien is er in de nabije toekomst weer een vol stadion.  

 

Het besluit van oud-burgemeester Pauline Krikke, om geen voetbalsupporters van de tegenpartij toe te laten bij wedstrijd tussen ADO Den Haag- ACF Ajax van 24 februari 2019, was fout oordeelde de rechtbank. De rechtbank eist nu dat de burgemeester een nieuw besluit niet hoeft te nemen, omdat het een gebeurtenis is uit het verleden. De rechtbank heeft dezelfde mening als de burgemeester. De gedachte is dat er voor een wedstrijd steeds opnieuw gekeken moet worden naar inhoudelijke en zelfstandige afwegingen. Zodat de situatie veilig is rondom de wedstrijd. Volgens Ajax mag de tegenpartij (ADO) niet bepalen of er wel of geen voetbalsupporters welkom zijn. “Dit vonnis bevestigt dat het een besluit is van de burgemeester en niet van de thuisspelende club of er uitsupporters worden toegelaten.” Het is voor Ajax belangrijk om de zaak aan te vechten, omdat de club al langere tijd bezig is zich hard te maken om Ajacieden weer in het uitvak te krijgen van ADO. Ondanks dat de wedstrijd heeft plaatsgevonden is de overtuiging van de rechter dat Ajax haar doel wel kan bereiken. Er komt een inhoudelijke behandeling. Het bezwaarschrift zal worden behandeld. 

Volgens Jan Sinnige, Woordvoeder Burgemeester Den Haag: “De burgemeester van Den Haag is voorstander van de normalisatie met bezoek van uitsupporters in onderlinge duels tussen ADO Den Haag en Ajax. Op termijn betekent dit dat er wellicht weer supporters van de bezoekende club worden toegelaten, mits dat veilig kan. Hierover zijn beide clubs ook constructief in gesprek. Daarbij wordt uiteraard steeds opnieuw, op basis van de dan relevante feiten en omstandigheden, een afweging gemaakt.” 

 

 

 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *