Tandeloos ADO onderuit tegen Fortuna

Tandeloos ADO onderuit tegen Fortuna

ADO werd in Sittard zonder enige moeite verslagen door Fortuna. Ze verloren met 2-0 van de Sittardenaren. De Hagenezen zorgden nauwelijks voor gevaar om een probleem te zijn voor Fortuna Sittard dat al erg goed speelt sinds de jaarwisseling. Hierdoor kon Fortuna ADO zonder punten terugsturen naar Den Haag. 

De spelers van ADO kregen tijdens hun vertrek uit Den Haag een hart onder de riem gestoken van de ADO fans. Ze werden bij vertrek naar Sittard aangemoedigd met fakkels en vlaggen. 

Aan de aftrap maakt Abdnasser El Khayati zijn rentree bij ADO. Hij keert terug uit Qatar nadat hij daar niet zijn draai kon vinden bij Qatar SC.  

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren niet zo aantrekkelijk. ADO en Fortuna zorgde nauwelijks voor dreiging op elkaars doel. Na een kwartier begon de wedstrijd iets aantrekkelijker te worden, Fortuna creëerde meer een dreiging op het doel van ADO waardoor er iets meer spanning was in de wedstrijd. Maar het tempo in de wedstrijd bleef erg laagNa zo’n 25 minuten spelen maakte Fortuna uit een goed opgezette aanval de 1-0 tegen ADO. Semedo schoot de bal met geluk raak, hij werd geraakt door ADO verdediger Kemper hierdoor was keeper Fraisl kansloos. Na het doelpunt draaide de motor van Fortuna erg goed, terwijl bij ADO de machine maar bleef haperen. Hierdoor creëerde ADO nauwelijks tot geen dreiging aan het adres van de Sittardenaren. Vijf minuten voor tijd scoorde Fortuna nog, doelpuntenmaker Semedo kwam uit een buitenspelpositie om voor te geven aan Mats Seuntjens die daarna werd teruggefloten door de VAR. Dit was een duidelijke waarschuwing voor ADO. 

In de tweede helft traden beide teams ongewijzigd aan. Dit was ook te zien in het spel. Het werd ADO erg moeilijk gemaakt door de spelers van Fortuna. De spelers van Fortuna speelden erg dicht op de spelers van ADO waardoor zij er moeilijk uit konden komen. In het eerste kwartier zorgde ADO voor iets meer dreiging door vanaf de flanken voorzetten te plaatsen in het zestienmetergebied van Fortuna. Deze werden onschadelijk gemaakt door de verdediging van Fortuna waardoor het schotenaantal van ADO op nul bleef. Na 78 minuten zorgde ADO eindelijk voor een schot, invaller Kishna zorgde voor iets meer dreiging. Maar in de tegenaanval ging het fout, Fortuna ging met volle strijd naar voren. Hierdoor kon Sebastian Polter, op aangeven van Mats Seuntjens, de 2-0 inschieten voor Fortuna. Hierdoor was de hoop bij ADO weg. ADO kon zich gaan klaar maken voor een midweekse wedstrijd op woensdag tegen directe concurrent Willem II die ook met 13 punten onderaan in de ranglijst hangt.  

 

OPSTELLING FORTUNA SITTARD: Yanick van Osch (83’ Alexei Koselev) – Mickael Tirpan (88’ Lazaros Rota), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox – Tesfaldet Tekie (88’ Dario van den Buijs), Zian Flemming, Ben Rienstra (C) – Lissandro Semedo (26’ DOELPUNT(74’ Emil Hansson)), Sebastian Polter (79’ DOELPUNT(88’ Leroy George)), Mats Seuntjens 

OPSTELLING ADO DEN HAAG:  Martin Fraisl – Milan van Ewijk, Dario Del Fabro, Boy Kemper, Juan Castillo – (C) Marko Vejinovic (66’ Tomislav Gomelt), Abdenasser El Khayati (72’ Ricardo Kishna), John Goossens (’83 Bilal Ould-Chikh) – Bobby Adekanye (72’ Vincent Besuijen), Michiel Kramer, Youness Mokhtar (66’ Jonas Arweiler)

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *