De Haagse horeca tour steunt horeca in nood

De Haagse horeca tour steunt horeca in nood

foto's: Zoë van Leeuwen & Nina de Brauw

Hou je van wandelen en wil je de horeca een handje helpen? Dat kan tijdens de Haagse horeca tour! Deze tour is opgezet om de horeca een handje te helpen tijdens deze moeilijke tijd. Daarnaast leer je Den Haag ook een beetje beter kennen.   

In de coronatijd zijn er nog maar een paar activiteiten die je kan doen, waaronder wandelen. Door het sluiten van de horeca hebben veel ondernemers een moeilijke periodeDaarom zijn er drie ondernemers waar onder Charlie deze actie begonnen. Op dit moment doen ze het met z’n tweeënZij hebben ook een moeilijk jaar achter de rug en wilden graag weer een zakcentje verdienen, maar ondertussen ook de horeca een handje helpen. “Het was een woensdag dat wij dachten ‘Lets do this en zaterdag stond het er. ” vertelde Charlie. Na dat er een persbericht naar het AD was gestuurd begon het balletje een beetje te rollen: “We hebben een persbericht naar het AD gestuurd en zij hebben het opgepikt.”  

De Haagse horeca tour is een wandeltour langs verschillende horeca in Den Haag. Om mee te kunnen doen kan je je inschrijven via het Instagram account @dehaagsehorecatour. Daar kan je dan kiezen tussen drie verschillende routes: De klassieker (8km), Zeehelden route (5km) en de Scheveningen route (8km). Het kost 3,50 om je in te schrijven. Je krijgt dan een route en menu opgestuurd. In het menu staat wat je bij elke horeca voor vijf euro kan kopen.  

Dit weekend was het weer zo ver, er kon weer gewandeld worden. Het was heerlijk weer dus veel mensen waren op pad en dus ook de mensen die meededen aan de Haagse horeca tour. In het begin was het eerst nog een beetje rustig, maar langzamerhand zag je steeds meer kleine groepjes ontstaan die aandachtig naar hun route aan het staren waren. Bovendien was het nooit te druk bij de horecazaken, dus voelde het ook coronaveilig. De wandelaars zijn ook erg positief over de wandeling: Ik vind het een heel erg leuk concept, je steunt de horeca en je maakt een mooie wandeling. Vooral met dit lekkere weer is deze wandeling helemaal perfect. 

Daarnaast merken dhorecaondernemers dat het de laatste tijd best druk is tijdens hun werkuren: “Ik merk dat het nu sowieso best druk is, dus dat is fijn.Daarnaast wordt er wel door Charlie en door de horecaondernemers verteld dat het succes van de actie heel erg weersafhankelijk is: “We zijn wel erg weersafhankelijkEr schrijven zich ongeveer 80 mensen in voor de wandeling, ook vorige week toen het zo erg gesneeuwd had, maar toen zijn er maar twee mensen daadwerkelijk komen opdagen” 

Dat was dit weekend ook te merken, er zijn wel genoeg mensen die zich inschrijven voor de wandeling, maar dan niet langs alle horeca gaan of ondertussen andere plannen maken. “Jullie zijn de eerste die vandaag langskomen, die van de tour zijn.” Dit komt waarschijnlijk door het zonnige weer en hebben sommige mensen de wandeling ingeruild voor een dagje strand. 

Op dit moment zijn er drie routes die je kan bewandelen. Charlie vertelt wel dat ze nu aan het kijken zijn voor een nieuwe route. Daarnaast vertelt ze dat deze actie sowieso doorgaat tot dat de horeca weer open mag, of ze daarna hier nog mee door willen gaan is onduidelijk.  

Voor updates en de routes kan je een kijkje nemen op het Instagram account@dehaagsehorecatour  

 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *