Degradatiekraker pas in de tweede helft een echte wedstrijd

Degradatiekraker pas in de tweede helft een echte wedstrijd

 In het Koning Willem II in Tilburg begon al een hele vroege degradatiekraker in het seizoen. ADO Den Haag en Willem II Tilburg nemen het tegen elkaar op. Een wedstrijd die verplaatst werd door het winterse weer van de afgelopen maand. In de basis stond Gianni Zuiverloon, die na een enkel blessure weer terugkeert in de Haagse selectie.  

  

Waar het vorige week tegen Fortuna Sittard voor ADO pas na 78 minuten lukte om een schot op doel te creëren, lukte het dit keer al na twee minuten door een goed opgezette aanval van ADO Den Haag.  Michiel Kramer mocht zijn naam op het eerste schot schrijven. Na een kwartier was te zien dat beide teams erg op hun hoede waren om vol in de aanval te gaan. In de 18e minuut liet Willem II zien waar ze goed in zijn, vanuit een dood spel moment een doelpunt maken. Spierinighs kopte vanuit een corner in, maar uiteindelijk werd dit doelpunt afgekeurd omdat Wriedt in buitenspelpositie stond en er veel geduw en getrek was in de Haagse zestien meter. Hierdoor ging het feestje voor de Tilburgenaren niet door. Hierna was het kansjes jagen voor beide teams. Na een halfuur werd het een stuk feller op het veld, hier en daar werden er overtredingen gemaakt. Na veertig minuten kwam er een Haagse aanval die strandde na een verdedigende actie op Ricardo Kishna. Deze werd niet bestraft met een penalty. Vlak voor rust werd het ADO erg moeilijk gemaakt. Tomislav Gomelt maakte een overtreding van achter op Wriedt, waardoor hij naar de kleedkamer werd gestuurd met een rode kaart. Hierdoor moest ADO de wedstrijd met tien man afmaken.  

  

Aan het begin van de tweede helft werd er door beide trainers gewisseld. Bij ADO kwam Dario Del Fabro in voor Kishna en bij Willem II kwam Mike Tresor voor Mats Kohlert erin. Maar de ellende hield niet op voor ADO. Michiel Kramer gaf na twee minuten in de eerste helft een schouder duw aan Spieringhs in het strafschopgebied van ADO, waardoor scheidsrechter Siemen Mulder naar de stip wees. Invaller Tresor ging achter de bal staan en schoot raak. ADO kwam hierdoor met 1-0 achter te staan. Na 54 minuten moest ADO ook Gianni Zuiverloon zien uitvallen. Hij belandde verkeerd op zijn enkel. Hij probeerde het spel weer te hervatten, maar hij werd toch nog gewisseld uit voorzorg. Daarnaast werd ook sterspeler El Khayati gewisseld, hij werd vervangen door aanvaller Arweiler.  Ook werd Adekanye eruit gehaald. Hij werd vervangen door Vincent Besuijen. Na een uur spelen raakte aanvoerder Peters van Willem II vol de voet van Michiel Kramer in plaats van de bal. De bal werd op de stip gezet. De voor Suriname opgeroepen Shaquille Pinas schoot de bal fraai in de linker onderhoek waardoor beide teams weer op gelijke hoogte komen. Hierdoor keerde de hoop weer terug aan de Haagse kant. De hoop werd zelfs groter toen in de 75e minuut Willem II aanvoerder Peters een aanval beging op Jonas Arweiler en hij zijn tweede gele kaart kreeg en dus mocht gaan douchen. Hierdoor kwamen beide clubs ook gelijk in aantal spelers op het veld. Hierdoor keerde de volledige spanning terug in de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd aan beide kanten waardoor de spanning goed werd vastgehouden tot in de laatste minuten van de wedstrijd. Maar het net werd door beide teams niet geraakt waardoor de wedstrijd met 1-1 eindigt. 

  

ADO neemt het zaterdag op in eigen huis tegen laagvlieger RKC Waalwijk. Een kleine degradatie kraker tussen de nummer 17 en de nummer 14.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *