Geen lunchpakketten voor stembusvrijwilligers

Geen lunchpakketten voor stembusvrijwilligers

Dit jaar zijn er geen voedselpakketten voor de Haagse-stembusvrijwilligers. Wel komt Haagse burgemeester Jan van Zanen met een tegemoetkoming van 10 euro per persoon.  

Robert Barker, gemeenteraadslid voor de Partij van de Dieren, is het niet eens met de ‘’one size fits all’’ lunchboxen. Volgens hem is een lunchpakket op maat aanbieden aan de stembusvrijwilligers het minste wat de gemeente kan doen. Nu is het zo dat de lunchpakketten geen rekening houden met veganisten, vegetariërs en mensen met allergieënBarker kaart ook aan dat hij het niet eens is met het beleg van de broodjes. Het beleg bestaat uit hallalvlees. Ook zouden de broodjes voedselverspilling in de hand werken. De voedselboxen worden geleverd terwijl de stembusvrijwilliger al aangegeven zelf te zorgen voor eigen lunch. Volgens Van Zanen zijn termen als ‘voedselverspilling’ niet correct. ‘’Daar is geen sprake van, het overgebleven voedsel gaat net als ieder ander jaar naar het Leger des Heills’’ 

Burgemeester van Zanen wijst er op dat de voedselboxen altijd gedoe hebben opgeleverd; ‘’De voedselboxen zijn altijd een gedoe geweest, lang niet iedereen is tevreden ondanks het zeer charmante gebaar.’’. Hij wijst op een eerder gemaakte afspraak waarbij de gemeente alleen nog maar plantaardigeproducten aanlevert. ‘’Aan die afspraken moeten wij ons gewoon houden, de voorbereidingen waren al in volle gang maar zijn stopgezet.’’ Er is te weinig tijd om de samenstelling van de lunchbox nu nog te veranderen, dus komt de burgemeester met een tegemoet koning van tien euro. 

Gemeenteraadslid Barker is blij met het alternatief van de burgemeester.

PVV-er Sebastiaan kruis geeft aan een beetje onrustig te worden over het halalvlees; ”Bent u het niet met mij eens dat de gemeente dat niet zou moeten uitserveren omdat dat totaal niet past bij ons westerse waarden en de manier hoe we met dieren om gaan?’’ 

Van Zanen gaat hier niet op in en herhaalt dat er dit jaar geen spraken is van hallalvlees omdat er helemaal geen lunchpakketten zullen zijn.

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *