Column- Pieter Omtzigt, functie elders

Column- Pieter Omtzigt, functie elders

Bron: Pixabay

Pieter Omtzigt, functie elders. Dat kwam via het beruchte A4’tje van ex-verkenner en demissionair minister Kajsa Ollongren vorige week naar buiten. Of Ollongren zich realiseert dat ze misschien haar eigen naam daarvoor had kunnen zetten, is onduidelijk. Zij laat in ieder geval hiermee zien niet geschikt te zijn voor deze functie.

Het heeft een lange tijd moeten duren om deze jonkvrouw te overtuigen dat zij de sociale huren niet moet verhogen in tijden van crisis. Ze legt ook regelmatig moties van de Tweede Kamer naast zich neer. Dan is het natuurlijk extra ongelukkig dat ze de verkenningsronde moet onderbreken omdat ze positief op corona is getest. Heeft Ollongren misschien nog ergens ’s avonds laat op een feestje van D66 op tafels staan dansen? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden tot nu toe.

Dat veel mensen verbazing hadden over de notities die op het papiertje stonden, verbaast mij. Achterkamertjespolitiek is van alle tijden. Helaas lijkt Pieter Omtzigt daar slachtoffer van te worden. Na het lekken van de notities waren alle betrokken lijsttrekkers het voor het eerst met elkaar eens. Ze haastten zich om te verklaren dat zij dit niet hadden besproken. Hoe een man die keihard werkt om voor het Nederlandse volk de waarheid naar boven te halen zo alleen kan staan in Den Haag.

Omtzigt is gewoon te lastig bevonden door het kabinet. Hij zette vraagtekens bij de verklaring van Ivo Opstelten over de zaak rond oud-topambtenaar Joris Demmink. Opstelten zei dat de naam van Demmink nooit was voorgekomen in het onderzoek naar seksfeestjes met minderjarige jongens. Omtzigt maakte Mark Rutte boos door te suggereren dat er sprake zou zijn van een doofpot bij het MH17 onderzoek. Als kers op de taart kwam hij met zijn onthullingen over de toeslagen. Maar zeg nou zelf, als je eigen kind je al drie keer betrapt op vreemdgaan, is het toch normaal om te zeggen dat het voor hem of haar eens tijd is om buiten het ouderlijk huis te gaan wonen?

Hopelijk kan Omtzigt zich de komende weken of maanden herpakken en herboren terugkeren in de Tweede Kamer. Deze man heeft niet voor niets mijn stem en die van 342.471 anderen. Omtzigt straalt hoop uit, hoop dat de waarheid toch een keer boven komt, vroeg of laat. Omtzigt is geen prater maar een graver. Hij graaft tot hij de waarheid boven heeft. Omtzigt is niet zo’n leider die een ander een functie elders geeft als deze lastig is. Omtzigt is iemand die opstaat voor mensen die keihard worden genaaid door het systeem. Mevrouw Kaag, dat is leiderschap!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *