Ook FC Utrecht een maatje te groot voor ADO

Ook FC Utrecht een maatje te groot voor ADO

 Ook tegen FC Utrecht is het ADO niet gelukt een resultaat te behalen. Deze keer was FC Utrecht in het Cars Jeans stadion veel sterker dan ADO. De wedstrijd eindigde in 1-4. 

 ADO heeft het gehele seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd gewonnen. Vooraf was er de hoop dat dit vandaag eens een keer ging lukken. Dan moest er wel gewonnen worden van FUtrecht, dat steeds beter in vorm begint te komen. De concurrentie van ADO: Willem II en VVV Venlo hadden beiden verloren dit weekend. Andere concurrenten FC Emmen en RKC Waalwijk speelden later op de zondag. Het was een ideale dag geweest voor ADO om een resultaat te behalen.  

 In de eerste minuut van de wedstrijd creëerden FUtrecht meteen twee grote kansen. Gyrano Kerk kwam er eerst gemakkelijk doorheen maar schoot zijn poging via een speler van ADO net naast. Uit de corner die daarop volgde kreeg Benaissa Benamar een grote kans. Zijn kopbal ging echter over. ADO was meteen gewaarschuwd. 

In de derde minuut kreeg ADO door diezelfde Benamar de bal zomaar in de voeten geschoven. Bobby Adekanye kon er echter niet van profiteren en schoot rakelings naast. 

 Goals FC Utrecht 

 In de tiende minuut was het dan echter toch raak. Na een goede bal van Adam Maher stond Kerk ineens vrij voor de keeper omdat de verdedigers van ADO stonden te slapen. Kerk ging goed om met deze kans en schoot de 0-1 binnen. 

In de 16e minuut was het alweer raak voor FC Utrecht. Een voorzet van de rechterkant werd niet goed verwerkt door debutant Cain Seedorf en kwam via wat omzwervingen terecht bij Joris van Overeem. Joris van Overeem kon de bal goed plaatsen en liet ADO-keeper Martin Fraisl kansloos: 0-2. 

Vooral bij de 0-2 zag de defensie van ADO er niet goed uit. Aan de rechterkant lag veel ruimte bij ADO en FC Utrecht kwam er daar via Django Warmerdam en Othman Boussaid vaak doorheen. Dit leverde ook de 0-3 op van Boussaid. Warmerdam kwam door vanaf links, gaf hem voor op Ramselaar maar zijn schot werd nog geblokt, waarna de bal in de voeten van Boussaid kwam en die krulde hem fantastisch in de kruising. 

 Tweede helft

In de rust wisselde ADO maar liefst drie keer. Jonas Arweiler, Kees de Boer en Pascu kwamen erbij. Dit ging ten koste van andere debutant Xander Severina, Tomislav Gomelt en Adekanye. Het spel van ADO verbeterde zeker niet na deze wijzigingen. 

FC Utrecht werd in de tweede helft ook een stuk slordiger. Bij tijd en wijle leverden de beide ploegen de bal zomaar in bij elkaar. Er waren wel wat kleine kansjes voor FC Utrecht, maar dit leverde niks op. 

Totdat de bal in de 72e minuut ineens bij Arweiler terecht kwam. Hij nam de bal goed aan, kreeg alle tijd en ruimte van Benamar die maar half ingreep, en schoot de 1-3 binnen. Was er dan toch nog wat mogelijk voor ADO? Een minuut later bleek het antwoord nee te zijn. 

 Schot Maher 

Maher besloot namelijk vanaf ongeveer 30 meter aan te leggen voor een schot, en deze bal vloog er zomaar in. Keeper Fraisl was aan de grond genageld. Dit betekende de 1-4 en de definitieve nekslag voor ADO. Hierna gingen beide ploegen op dezelfde voet verder en bleven ze slordig spelen tot het einde van de wedstrijd. 

 Marko Vejinovic

 Na afloop verscheen Marko Vejinovic als aanvoerder voor de camera’s van ESPN. Vejinovic stelde dat ADO niks aan deze wedstrijd heeft gehad. “We begonnen slap en leverden veel de bal in, afspraken werden niet nagekomen en dit leidde tot de 0-1” aldus Vejinovic. Wel bleef Vejinovic strijdbaar. Volgens hem zijn er nog zes mogelijke wedstrijden om een resultaat te behalen en daarmee op miraculeuze wijze in de Eredivisie te blijven. 

Over de auteur

3 Comments

 1. Avatar

  Mooi stuk, nu maar hopen dat Ado nog wat punten sprokkelt.

  Antwoord
 2. Avatar

  Let’s go Utrecht!

  Antwoord
 3. Avatar

  Luuk van Blerkom, wat is dit weer een puik geschreven stukje tekst. Fantastisch onderbouwd en enorm genoten op deze prachtige woensdagochtend!

  Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *