Album recensie: Demi Lovato is terug!

Album recensie: Demi Lovato is terug!

Demi Lovato maakt een comeback. Na het uitbrengen van haar laatste studioalbum ‘’Tell Me You Love Me’’ nam ze een pauze van haar carrièreDemi Lovato zou verslaafd zijn aan een drug en ging hiervoor in een afkickproces. Dat Demi ooit haar carrière weer zou oppakken hadden veel fans al verwacht. In Teen Vogue bevestigde Demi dat zij inderdaad ooit terug zou komen in de muziekindustrie, wanneer en hoe wou ze niet zeggen. Maar vandaag, op 3 April, is het zo ver. Demi Lovato is met haar nieuwe album ‘Dancing With The Devil…The Art Off Starting Over terug! 

Het album is relatief gezien met haar andere albums onwijs groot. Het album bestaat namelijk uit 19 nummers. Demi heeft op haar eerste dag al 10,656 miljoen streams. Nog nooit eerder in 2021 maakte een vrouw zo’n groot debuut op Spotify. Het album bestaat uit meerdere genres waaronder R&B, Soul, Country en Pop 

De eerste drie nummers; Anyone, Dancing With The Devil en ICU maken veel indruk. In deze nummers stelt Demi zich kwetsbaar op door haar verhaal te delen over haar verslaving. Ze vertelover haar zwarte verleden en over de angst van een zwarte toekomst. De mineur die bij deze nummers zijn toegepast maakt het kwetsbaar, intens en emotioneel.  

Niet haar gehele album bestaat uit mineur tonen. Zo zijn de nummers Melon Cake en Butterfly juist heel hoopgevend. Hier zingt Demi over de liefde die zij krijgt van haar omgeving en de hoop die zij in haar moeilijke tijden ook heeft mogen voelen. 

Demi heeft een prettig stemgeluid met veel pit. Bij Demi haar muziek gaat het niet om de prachtige melodieën, maar moet je je voornamelijk concentreren op de inhoud van de tekst. Dit kwam erg naar voren bij het album Dancing With The Devil… The Art Off Starting OverDe teksten vragen wel een zeker inlevingsvermogen en ook zal je afentoe wat harder moeten denken om het te begrijpen, maar als je het begrijpt is het prachtig.  

Persoonlijke waardering album: 7.5 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *