Album recensie: Tate McRae blijft voorzichtig

Album recensie: Tate McRae blijft voorzichtig

Popzangeres Tate McRae heeft haar nieuwe album ‘’Too Young To Be Sad’’ gelanceerd. McRae maakte vorig jaar haar debuut met de single ‘’You broke me first’’. Dankzij TikTok is dit nummer al meer dan vijfhonderd miljoen keer beluisterd. McRae stond met dit nummer in verschillende landen in de top tien, ook hier in Nederland. Opmerkelijk is dat McRae nog maar 17 jaar oud is en nu al ontzettend bekend binnen de muziekwereld is. 

Tate McRae is nu terug met haar tweede album “’Too Young To Be Sad’’. Het album bestaat enkel uit 6 nummers waarvan er maar 2 volledig nieuw zijn. De andere 4 nummers waren afgelopen jaar al uitgebracht.  

McRae maakt net als bij haar andere album gebruik van de mooie combinatie tussen Pop en elektronische muziek. In haar teksten komt het typische lief en leed naar voren van een 17-jarige. De songs gaan voornamelijk over liefdesverdriet en problemen binnen vriendschappen. Deze onderwerpen doen dan ook niet af aan de titel “Too Young To Be Sad’’. 

De 17-jarige zangeres varieert nauwelijks in haar stemkracht en melodieën. Dit viel al op bij haar eerder uitgebrachte songs, maar wordt nu nogmaals bevestigd door het wat eentonige album. Haar stemgeluid valt makkelijk te vervangen door vele zangeressen en is verre van uniek. Het kent weinig pit of spanning en de teksten zijn vrijwel voorspelbaar en oppervlakkig 

 Doordat de teksten voorspelbaar zijn is de muziek wel weer ontzettend aanstekelijk. De nummers zijn toegankelijk om mee te zingen en kent een stabiele ritmische toon. Mijn verwachting is dan ook dat dit album toch goed gaat scoren onder de jongeren. 

 

Persoonlijke waardering: 

Bad ones – 4,5 

Rubberband – 7,5 

Slower – 5 

R u ok – 5 

You broke me first – 8 

Wish i loved you in the 90’s – 4 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *