Album recensie: Nieuwe album van Frenna verrassend goed

Album recensie: Nieuwe album van Frenna verrassend goed

Frenna nieuw album Highest

De Nederlandse rapper Frenna heeft een nieuw album uitgebracht. Het nieuwe album Highest is zijn vijfde soloalbum. Het album bevat zestien nummer. In negen van de zestien nummers zijn ook andere artiesten te horen. Met dit album laat Frenna meer van zijn persoonlijke kant zien.

Frenna liet zijn fans al een tijdje geleden verrassen met de nummers Dragon Roll en Maandag. Dit was alvast een voorpoefje van zijn nieuwe album Highest. Frenna laat voor het eerst zijn Engelse kant horen met het nummer Come Thru. Op het album hoor je verschillende artiesten. Lijpe, Kevin, Chivv en Young Adz zijn onder andere namen die langskomen. De internationale groep NSG is ook van de partij. Het is een album met potentie.

Het album Highest zit vol variatie. Veel verschillende stemmen, teksten, beats en geluiden. De Surinaamse beats zorgen voor een gezellige en feestelijke sfeer. De teksten over liefde brengen een romantische stemming. Twaalf nummers maar geen verveling. De nieuwe Engelse kant van Frenna klinkt verfrissend en ritmisch. Wel blijven de instrumenten ook in dit album voornamelijk in de kast en is de autotune weer te horen. Dit vind ik zelf een misser voor dit album. Instrumenten maken de nummers nog echter en levendiger.

Het nummer Nairobi (My baby) gaat over Frenna zijn dochter. Het nummer is verrassend rustig en bevat een akoestische gitaar. Een heel ander geluid vergeleken met de rest van het album. Dit nummer springt er voor mij het meeste uit.

Het lange wachten was het zeker waard. Het album Highest is een verfrissend en gevarieerd album. Voor de mensen met een voorkeur voor Nederlandse muziek is het een grote aanrader. Zet het aan op de dansvloer of bij een romantisch avondje en de sfeer is binnen.

Persoonlijke waardering:

 1. Can’t Play Us ft Lijpe – 7.01

2. 10 Racks ft Murda – 6.0

 1. Handle it ft Yemi Alade – 5.0
 1. Dragon Roll – 7.0
 1. Als je wilt ft Idaly – 6.0
 1. Maandag ft Young Diaz – 4.5
 1. Nairobi (My Baby) – 7.5
 1. Don’t Say No – 5
 1. See Me Ball – 5
 1. Geustlist ft NSG – 5.0
 1. FaceTime – 6.0
 1. Come Thru – 5
 1. Bend It Ova/Amazing ft Chicc, King Promise – 5.5
 1. YRN For Life ft Jandro, KM – 7.5
 1. Dichtbij Me ft Kevin – 0
 1. Only me – 4.0

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *