Enthousiasme spatte ervan af tijdens The Streamers

Enthousiasme spatte ervan af tijdens The Streamers

Mainstage The Streamers Foto: Giorgia Fulgheri

Als afsluiting van de verjaardag van Koning Willem Alexander hebben tientallen bekende Nederlanders opgetreden voor het koningshuis in het Paleis Noordeinde. Het online event The Streamers is bekeken in 90 verschillende landen en trok ruim 2,5 miljoen bezoekers. 

Op beeld een aftellende klok. Nog 7 minuten en 35 seconden tot het grote online event waar alle oranjeliefhebbers voor een lange tijd naar uitkeken. Door een enorme toestroom van bezoekers vond er een technische storing plaats waardoor het event iets later begon. 

De tijd op de klok was verstreken. Frank Lammers opende de livestream met een rondleiding door het Paleis. De bezoekers kregen beeld van de koninklijke paardenstallen en koninklijke koetsen. De manegebak was zelfs omgetoverd tot een eetzaal met catering. “Iedereen is hier netjes getest. Alles is coronaproof.” aldus Lammers terwijl hij ons de testafdeling liet zien. Daarna een voorproefje van het kleurrijke podium waar meerdere artiesten zoals Rolf Sanchez en Kraantje Pappie nog flink bezig waren met het repeteren van de show, waarna zanger Rolf Sanchez een voorproefje liet horen van zijn optreden met het wereldberoemde nummer Bamboleo. 

Na een kort reclameblok opende Guus Meeuwis, Kraantje Pappie en Frank Lammers de show. De mannen namen ons mee naar het eerste optreden van Nick en Simon, Roel van Velzen, Guus Meeuwis, Typhoon en Acda en de Munnik. Het eerste optreden vond plaats binnen in het paleis, in een koninklijke ambachtelijke kamer. Vervolgens vond de show plaats op de mainstage met alle Streamers. Gezamenlijk zongen ze “Alles is liefde.” De energie en vreugde was van de artiesten hun gezichten af te lezen.  

Meerdere optredens volgden van onder andere Maan met haar nummer “Blijven slapen”, die ondertussen op nummer 1 staat in de Nederlandse top 40Davina Michelle, Duncan Laurence, Susan en Freek lieten ook hun stemmen horen. Daaropvolgend bracht zanger Rolf Sanchez een gezellige latin sfeer met zijn nummer “Mas, Mas, Mas.” Naast de feestelijke nummers kwamen er ook meer tranentrekkers aan bod. Danny Vera zong zijn bekende Rollercoaster”.  

Naast dat de fans thuis genoten van de artiesten, deelde rapper Kraantje Pappie zijn telefoonnummer voor foto’s, video’s en uiteindelijk ook voor facetime gesprekken om de sfeer van de mensen thuis te proeven. Voor de mensen thuis kwamen er ook verschillende spellen aan bod waarbij je een optreden van een van de Streamers kon winnen. Tijdens het event werd er meerdere keren een oproep gedaan om wat geld in de fooienpot te doen door een SMS te sturen of een QR-code te scannen. 

Het online event sloot zich uiteindelijk af met een vuurwerk- en lichtshow onder leiding van de muziek van DJ Armin van Buuren, waarbij de artiesten tussendoor helemaal losgingen en drankjes dronken op de Koning die geserveerd werden door Paul de LeeuwVooral Maan liet zich gaan. Het laatste slotnummer “Vlieg met me mee naar de regenboog” gezongen door Paul de Leeuw was een succes.  

In de toekomst zullen The Streamers weer te zien zijn. Op 29 mei kunnen de Oranjefans van een volgende editie genieten. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *