Genieten op een terras, het kan weer!

Genieten op een terras, het kan weer!

Na zes maanden dicht geweest te zijn, mogen de terrassen weer open. Door de nieuwe versoepelingen mogen horecazaken met terras tot zes uur mensen ontvangen. In Den Haag op de grote markt zit het terras al snel vol.

In Den Haag stad staan alle terrassen klaar om open te gaan. Op de grote markt staat al kwart voor twaalf een rij. Alle werknemers maken de laatste dingen klaar en om twaalf uur mogen de eerste gasten het terras op. Het geklap begint wanneer de eerste gasten gaan zitten. Iedereen vrolijk en blij, het mag eindelijk weer. Na een kwartier zit de hele rij op het terras. ‘De eerste minuten waren zo gek, het voelde heel abnormaal om te gaan zitten en iets te bestellen en niet mee te hoeven nemen. Ik was bijna vergeten hoe ik een biertje moest bestellen. Maar na die paar minuten voelt het juist ook weer alsof het nooit anders is geweest. Iedereen vrolijk en blij, dit is toch geweldig’ aldus klant Frederique Keijsers.

De mensen blijven binnenstromen. Bij aankomst stellen ze nog steeds gevraagd of je gezondheidsklachten hebt. Een medewerker brengt de mensen stuk voor stuk naar een tafel zodat er geen drukte ontstaat. Na een half uur open te zijn zit het terras al vol. Alle drankjes gaan rond en het eerste bestelde eten wordt gegeten. Het geluid wordt steeds harder en de sfeer komt als snel opzetten.

De serveersters dragen een grote glimlach. ‘Ik was zo zenuwachtig voor vandaag maar na de eerste vijf minuten was het alweer weg, het voelt net zoals vanouds, alsof het nooit anders is geweest. Ik heb het zo gemist, de mensen en de sfeer. Zo fijn om weer te werken en een beetje terug naar het normale te gaan’ vertelt Emma serveerster bij de grote markt.

Tijdens de maatregelen deed de grote markt wel aan take-away maar dat de terrassen open zijn is veel beter. ‘Tuurlijk de omzet die minder is, is vervelend maar de mensen de sfeer dat mis je het meest. Het is toch geweldig dat het nu weer mag en kijk de sfeer is gelijk weer gezellig. Blijer kan ik niet zijn’ aldus eigenaar van de grote markt.

Horecazaken zonder terras moeten nog steeds hun deuren gesloten houden maar het is zeker een goed begin. De sfeer voelde alsof die nooit weg is geweest. Het is een mooi en goed vooruitzicht voor de zomer.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *