Tweede Koningsdag zonder drukke straten

Tweede Koningsdag zonder drukke straten

Historic center of the city Amersfoort, the Netherlands at royal holiday King's day decorated with Dutch flags, banners, and banderol

Koningsdag via een beeldscherm. Door het coronavirus kon voor de tweede keer Koningsdag niet op de normale manier doorgaan. Ondanks de maatregelen was er toch wat te beleven. Zo waren er optredens van bekende Nederlandse artiesten en andere online activiteiten.

In Den Haag hangen de vlaggen uit en is de kleur Oranje vaak te zien. Een feestelijke sfeer en drukke straten zijn er helaas niet. Waar twee jaar geleden de straten vol stonden met mensen, zitten nu veel mensen binnen achter een laptop. Veel mensen vinden het jammer dat ze de Koningsdag niet kunnen vieren. Zo ook voor Albert Velenkoop; ‘Het is natuurlijk het tweede jaar dat het niet op de normale manier door mag gaan dus de teleurstelling is wel minder groot maar het blijft toch jammer. Ik verkoop altijd veel op Koningsdag, nu natuurlijk niet, dat is jammer maar de gezelligheid mis ik zeker het meest’: aldus Albert.

Om toch nog een feestelijke sfeer te creëren organiseerden The Streamers online optredens. Grote namen zoals Guus Meeuwis, Danny Vera en Typhoon komen langs. De optredens worden uitgezonden vanuit het Paleis Noordeinde in Den Haag. De koning is hier is bij livestream ook aanwezig.  Belang voor deze livestream is er zeker. Een paar uur voor de start van deze livestream ontstond er nog een stroomloop op de kaartjes.

Geen echte Koningsdag betekent toch voor veel mensen niet binnen blijven en niks doen. Veel mensen gaan toch de deur uit om van het heerlijke zonnetje te genieten. Hier en daar kom je toch kinderen tegen die spulletjes verkopen en muziek spelen. ‘We moeten er toch wat van maken en deze heerlijke zon houdt ons echt niet binnen. Het is niet zoals het hoort te zijn maar met een biertje erbij en veel mensen buiten is het toch wel gezellig, we proosten op dat het volgend jaar weer gewoon normaal kan’: vertelt meneer Koops.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *