Nederland speelt gelijk tegen Schotland

Nederland speelt gelijk tegen Schotland

Een voetbal

Het Nederlands elftal heeft de eerste van de twee oefenwedstrijden in de aanloop naar het EK voetbal gelijk gespeeld. Tegen Schotland bleef een zwak Oranje steken op een 2-2 gelijkspel. 

Vooraf werd de Schotse ploeg geteisterd door een corona-uitbraak. Een van de Schotse spelers was positief getest op het coronavirus. Met hem moesten nog zes extra spelers in quarantaine. De meeste van deze spelers zijn normaliter basisspelers. De Schotten reisden dus gehavend naar Faro in Portugal af, waar de wedstrijd werd gespeeld. 

Debutant bij Oranje: 

Bij het bekendmaken van de opstellingen waren er in de basisopstelling van het Nederlands elftal enkele verrassingen. Trainer Frank de Boer liet Ajax-speler Jurrien Timber debuteren in de basisopstelling. De basisplaats van Wout Weghorst was ook een verrassing. Bij het bekendmaken van de opstellingen werd in eerste instantie een fout gemaakt. Eerst werd doorgegeven dat Maarten Stekelenburg zou keepen, later bleek dit toch Tim Krul te zijn. Er werd aangetreden in een 5-3-2 systeem. 

Fouten Nederlands elftal: 

Nederland en Schotland begonnen erg weifelend aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten gebeurde er niet veel. Totdat Nederland in de tiende minuut probeerde op te bouwen van achteruit. Dit lukte niet goed waardoor Matthijs de Ligt besloot de lange bal te spelen op Memphis Depay. Deze bal was niet goed en werd dus onderschept door de Schotten. Nadat Marten de Roon hierna ook niet goed ingreep kreeg de Schot Jack Hendry de kans om uit te halen. Deze poging werd goed in de hoek geschoten waardoor doelman Krul er niet bij kon: 0-1. Kort hierna kreeg de Schot Lyndon Dykes de kans op 0-2. Dit schot pakte Krul echter wel waardoor de schade beperkt bleef. 

Goal Oranje: 

In de 16e minuut kreeg Nederland zijn eerste kans van de wedstrijd en deze zat er meteen in. De Roon speelde een goede lange bal op Georgino Wijnaldum, deze bereikte op zijn beurt met het hoofd Depay die niet nadacht en meteen schoot. De bal belandde in de hoek buiten het bereik van de Schotse keeper. Hierna gebeurde er vrijwel niks in de eerste helft. Beide landen speelden geen goede wedstrijd en leden veel balverlies waardoor er geen kansen gecreëerd werden. In de eerste helft werden Frenkie de Jong en Wijnaldum nog wel gewisseld. Deze kregen rust. Davy Klaassen en Ryan Gravenberch kwamen voor hen in de ploeg. 

Tweede helft: 

De Tweede helft begon. Tot aan de drie Schotse wissels in de 61e minuut gebeurde er vrijwel niks op het veld en werd het zwakke spel van voor de rust doorgezet. Kort na deze wissels maakte de Schotse invaller Kevin Nisbett de 1-2. Linksback Andy Roberson kon gemakkelijk opkomen na zwak verdedigen van Oranje en werd ook bereikt. In redelijke vrijheid kon hij een voorzet geven die werd binnengewerkt door Nisbet. Ook bij deze goal zag De Ligt er niet goed uit. Hij liet Nisbet gemakkelijk uit zijn rug weglopen. 

Wissels Nederland: 

Rond de 68e minuut bracht De Boer Quincy Promes, Steven Berghuis en Patrick van Aanholt in de ploeg voor Jurrien Timber, Wout Weghorst en Owen Wijndal. Wout Weghorst kon in Faro niet laten zien wat hij bij zijn club VFL Wolfsburg wel kan. Hij werd niet in het spel betrokken door zijn teamgenoten. Er werd afgestapt van het 5-3-2 systeem en er werd overgegaan op 4-3-3. Na deze wisseling van de formatie begon het beter te lopen bij het Nederlands elftal. Tot grote kansen leidde dit nog niet, maar er was wel een constante dreiging voor de goal van de Schotten. Invaller Van Aanholt kreeg in de 80e minuut nog wel een grote kans op de 2-2 na een van richting veranderd schot, maar de Schotse doelman Craig Gordon keerde deze inzet. Nederland leek af te stevenen op een nederlaag, totdat ze in de 88e minuut een vrije trap kregen op een mooie plek voor de goal, Depay ging erachter staan en schoot de bal mooi binnen in de rechteronderhoek: 2-2. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *