HAAGSE PRAAT MET DE RAAD MET DANIËL DE GROOT #9

HAAGSE PRAAT MET DE RAAD MET DANIËL DE GROOT #9

Voor de rubriek Haagse Praat met de Raad zoomen wij in op de persoon achter de politicus. Wie zijn deze publieke figuren? En wat beweegt hen om politiek actief te zijn? Dit keer spreken we met Daniël de Groot, fractievertegenwoordiger van CDA Den Haag

Hoe ziet een ideaal Den Haag eruit voor u?

“Een ideaal Den Haag is waar je fijn kan wonen én leven. Je huis en directe omgeving moet aantrekkelijk zijn. Schoon, veilig en  met goede voorzieningen. Het grootste gedeelte van je tijd breng je in en rondom het huis door dus wonen is belangrijk, maar wel in combinatie met de rest van de leefomgeving

En op welke plek in Den Haag voel jij je gelukkig?

Als ik uitzicht heb op de Hofvijver, de skyline van de stad, het politieke hart, en de levendigheid van de stad.

Welke passies heeft u naast de politiek?

“Twee grote passies. Nummer een is mijn zoontje van tweeëneenhalf. Die zie ik in deze coronatijd van heel dichtbij opgroeien, vanwege het thuiswerken. Mijn tweede passie is bier. Ik ben biersommelier in opleiding. Ik heb weleens bier gebrouwen maar het proeven en het bezoeken van bierfestivals is mijn prioriteit. Van Korea tot  Amerika delen mensen die passie voor bier.”

Wat zou u doen als u geen politicus was? (welke andere functie bijvoorbeeld) 

“Ik heb heel bewust de studie planologie gekozen. Ik heb een fascinatie voor steden. Het doorgronden van een stad heb ik altijd interessant gevonden, dat begon bij het spelen van Sim City. Als ik echt totaal niks met politiek had gedaan had ik meer met bier gedaan, maar niet fulltime. Mijn hoofdbaan is bij de Inspectie Leefomgeving en Transport en het zijn van fractievertegenwoordiger is heel mooi om er naast te doen.”

Welke thema’s liggen u het meest aan het hart? 

Zelf ben ik bezig met mobiliteit en afval. Ik zie dat dat onderwerpen zijn die mensen bezighouden. Als het afval ophalen niet goed gaat hebben de mensen daar last van. Ook parkeren is een thema wat ik belangrijk vind op het gebied van mobiliteit. Dat soort vraagstukken vind ik interessant en belangrijk. Ook het CDA vindt dit belangrijk.

Waarom heb je voor CDA gekozen?

“Ik was op zoek naar maatschappelijke verbreding naast mijn werk en kwam in gesprek met iemand binnen het CDA. Ik stemde daarvoor ook altijd al CDA net zoals mijn ouders. Zodoende heb ik mij aangesloten bij de partij. Ik ben begonnen als secretaris van de programmacommissie en nu ben ik fractievertegenwoordiger.”

 Op welke politieke mijlpaal bent u trots?

“Recent was er de discussie over ‘parkeren voor een tientje op Scheveningen’ mede door het CDA is dat plan er niet doorheen gekomen. Ik ben blij dat we dat tegen hebben kunnen houden. Ook vind ik de aandacht voor de deelscooters goed. Er komen steeds meer van die scooters in de stad en veel mensen ervaren hier overlast van. Dit hebben we aangekaart en ik hoop dat dit gaat verbeteren. Dit lijkt iets heel ergs kleins maar bijna iedereen die ik spreek heeft er last van. Daarnaast zie je ook dat het nu nog vooral veel fietsers zijn die de deelscooter pakken, mensen kunnen beter de fiets pakken.”

 Welk gemeenteraadslid uit een andere fractie is uw favoriet?

“Meestal zit links van mij (in de raadszaal) Jelle Meinesz van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Iemand met een totaal andere achtergrond, maar ik heb veel contact met hem en we kunnen elkaar goed vinden op het onderwerp mobiliteit. Hij is wel een favoriet van mij. Maar ik heb met meerdere collega’s een goede band.”

Wat is je politieke ambitie voor de komende jaren?
Ik ben campagneleider voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Eerst willen we daar een mooi resultaat behalen en dan zien we wel verder.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *