Peter R. de Vries neergeschoten in centrum Amsterdam

Peter R. de Vries neergeschoten in centrum Amsterdam

menigte bij het plaats delict

Peter R de Vries is dinsdagavond neergeschoten in het centrum van Amsterdam nadat hij terugliep van het televisieprogramma RTL Boulevard. Rond 19:00 werd de 64-jarige misdaadjournalist vijf keer beschoten door een onbekende verdachte. Even na het incident heerst er een koude sfeer rondom de aanwezige menigte, iedereen is in shock.  

Een uur na het incident is er een hoop te doen rondom de Leidsedwarsstraat waar veel politie aanwezig is die een groot gebied hebben afgesloten met rode linten. Voor de Leidsedwarsstraat staan een hoop mensen waaronder een aantal journalisten die verslag doen van het incident. De verslaggevers houden een professionele houding aan maar ook aan hen merk je dat ze erg van slag zijn door deze gebeurtenis. Naast de journalisten staan er ook een hoop mensen te kijken naar het tafereel, die een glimp willen opvangen van de situatie. Ook onder deze mensen heerst er een gevoel van verdriet en verbazing rondom deze laffe aanslag.

De moordaanslag op Peter R de vries zorgt voor veel verdriet bij de mensen. Twee uur na de aanslag staan er nog steeds een hoop mensen rond de Leidsedwarsstraat. Sommigen praten met elkaar of maken foto’s van het tafereel, maar ook komen er een aantal mensen met bloemen richting het plaats delict om medeleven te tonen aan de journalist en zijn naasten familieleden. Een vrouw met een droevig gezicht vertelt erg in shock te zijn over de aanslag. ‘’toen ik het hoorde was ik enorm van slag. Ik heb het altijd een goede kerel gevonden en heb hem ook eens gesproken.’’ De vrouw die zelf uit Amsterdam komt wilde haar medeleven tonen en had direct bloemen gekocht en was naar het plaatst delict gekomen om daar de bloemen neer te leggen. ‘’Ik vind het belangrijk om te laten zien dat we aan hem denken, vandaar de bloemen.’’

Een koppel wat in de buurt van het Leidseplein woont, was na het horen van het nieuws even langsgekomen om te waarnemen wat er nu rondom de Leidsedwarsstraat gebeurde. Ze waren allebei met stomheid geslagen vertelde ze. De vrouw voegde daaraan toe dat dit soort dingen alleen maar in films gebeuren maar niet vijf minuten van je huis vandaan. ‘’Ik vind het echt bizar wat er is gebeurd, ik was persoonlijk geen echte fan van Peter maar dit is echt verschrikkelijk’’, de man voegde daaraantoe dat hij wel waardering had voor de misdaadjournalist, ‘hij heeft in zijn carrière veel voor elkaar gekregen wat betreft de misdaad journalistiek. En ja… dan maak je vijanden. Echter mag dit natuurlijk nooit gebeuren, ik hoop dat ze de dader snel te pakken krijgen’.

Lang na de aanslag blijft het nog onrustig rondom de plek van de liquidatie. Er zijn nog tientallen politieagenten aanwezig en ook blijven toeschouwers af en aan komen om de situatie van dichtbij mee te kunnen maken. Het blijft een onwerkelijke situatie en dit zal nog lang door blijven sidderen in de gedachten van de mensen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *