De eerste nacht uitgaan: “Ik ga vanavond helemaal los”

De eerste nacht uitgaan: “Ik ga vanavond helemaal los”

Beeld: Pixabay

Na een lange tijd was het dan eindelijk zover: Nederlandse clubeigenaren mochten de deuren op 26 juni weer openen. Dit was nog even wennen, want bijna anderhalf jaar heeft deze branche stilgestaan door het coronavirus. Met alleen een corona test, vaccin of herstel bewijs, en een ticket op zak, kom je weer jouw favoriete kroeg of club binnen. Mensen staan te popelen om weer een avond uit te mogen en het bruisende nachtleven komt langzaam weer op gang. Hoe is het voor clubeigenaren geweest om weer open te mogen? En wat vonden bezoekers van de eerste keer uitgaan?

In het afgelopen anderhalf jaar leefde bijna elke ondernemer in onzekerheid door het coronavirus. De maatregelen die de overheid trof, had niet alleen effect op winkels en musea, maar ook op het uitgaansleven van de gemiddelde mens. Als één van de weinige ondernemingen waarbij de anderhalve meter regel onmogelijk bleek te zijn, moesten alle clubs dicht en verloren mensen hun uitlaatklep.

Per 26 juni zijn de nieuwe maatregelen in gegaan waardoor het weer mogelijk is geworden om een club in te gaan. Wel gelden er hiervoor extra maatregelen, zo moet je met een QR-code aan kunnen tonen dat je gevaccineerd of negatief getest bent, of kunnen aantonen dat je het virus al hebt gehad. Veel clubs stonden te springen om gelijk hun deuren te openen, zo ook Club NYX in Amsterdam. Hoewel het evenement binnen 30 seconden was uitverkocht, heb ik een kaartje kunnen bemachtigen.

Eenmaal aangekomen bij de bomvolle club, gelegen aan de Reguliersdwarsstraat, was iedereen dolenthousiast om eindelijk weer uit te mogen. Zo sprak ik één van de bezoekers op deze mooie avond. “Het is hier fantastisch. Ik heb nou zo lang thuis gezeten, dus ik ga vanavond helemaal los!”, aldus de bezoeker. Ze vond het vooral heel erg wennen om weer tussen zoveel mensen te staan zonder enige afstand. Iedereen leek het naar zijn of haar zin te hebben en de avond was geslaagd.

Ook Club NYX reageert positief op de eerste keer uitgaan. Rob de Jong, eigenaar van de club, stond ons graag te woord over deze geweldige avond. “Bezoekers waren uitzinnig, het was voor onze DJ’s en artiesten zo fijn om weer hun talenten te laten zien voor groot publiek”, zegt Rob. Ook was hij zeer te spreken over het testen voor toegang systeem. Wel merkte hij op dat veel mensen die getest waren geen of te laat een testuitslag kregen. Zo zegt hij: “Zorg als overheid dat je dit goed uitvoert, dan is het een top idee. Verder mag de overheid wel wat meer zelfreflectie tonen”.

Na vier geweldige nachten heeft Club NYX laten weten via Instagram dat ze komend weekend dicht zullen gaan door de oplopende besmettingen. Een deel van de personeelsleden waren positief getest of hadden symptomen. Toen ik vroeg of andere clubs hiermee in hun voetsporen moesten treden, gaf Rob aan dat veel andere clubs niet dit probleem hebben en dus dit zelf moeten afwegen. “Volgende week hopen we weer gewoon open te gaan, want dan weten we zeker of iedereen ook echt negatief is en degenen die positief getest waren hopelijk weer beter zijn. Ook hopen we dan dat het systeem van testen beter werkt en gaan we het dus weer proberen”.
.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *