Bon Bini Holland 3: ‘Een bak vol ‘licht verteerbare humor’

Bon Bini Holland 3: ‘Een bak vol ‘licht verteerbare humor’

Beeld: Bon Bini: Judeska in da house

Een avondje ouderwets lachen in de bioscoop, dat is waar Judeska voor zorgt. Vanaf 5 juni is namelijk de film ‘Bon Bini: Judeska in da house’ te zien in de Nederlandse bioscopen. Na een strenge lockdown waarin de bioscopen hun deuren moesten sluiten, krijgt Judeska nu een tweede kans om te sprankelen in de bioscopen met dan ook een zeer actuele, maar ook hilarische film.

In de film levert Tante Judeska, gespeeld door Jandino Asporaat, net haar nichtje Gabriëlla af op het landgoed van haar nieuwe vriendje Lucas waarna zijn vader, een politicus en Minister van Binnenlandse Zaken, een landelijke lockdown afkondigt. De twee families worden gedwongen door de omstandigheden om samen te wonen voor de komende tijd in één huis. Als uitkomt dat Gabriëlla en Lucas plannen hebben om te gaan trouwen, slaat de lont nog verder in het kruitvat en monden de opgelopen spanningen uit in een hilarische veldslag tussen de twee families. Overwint de liefde tussen die twee?

Na twee succesvolle delen van Bon Bini zou deze film afgelopen december al moeten draaien, maar corona bracht ook hier roet in het eten. Asporaat heeft wel goed kunnen inspelen op de huidige corona-tijd. Zo wordt er gebruik gemaakt van allerlei woordjes en spullen die we nu in het dagelijkse leven niet meer kunnen missen, zoals de welbekende mondkapjes en de anderhalve meter regel. Uiteindelijk is dit samengekomen tot een luchtige komedie die spat op het doek.

In de komedie worden er gedurende de film twee groepen gevormd. Dit zorgt echt voor een spanning dat samenkomt met een bak vol humor. Ook Asporaat gaat helemaal op in zijn rol als Judeska, en vervult hem beter dan wie dan ook. Zo komen de grove, maar ook zeker hilarische zinnetjes terug van Judeska, zoals ‘met je graftakkeface’ of ‘onbeskoft’.

De humor die wordt gebruikt in de film is aanzienlijk wel erg makkelijk te begrijpen. Het is totaal geen diepgaande humor en kan zeker een prijs krijgen voor ‘licht verteerbare humor’. De grappen zijn helemaal niet diepgaand waardoor het erg makkelijk is om de zaal aan het lachen te krijgen. Alles bij elkaar genomen is Asporaat zeker geslaagd in het genre waar de film is in gemaakt. Als je gegarandeerd een avondje wilt lachen, dan is dit dé film.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *