Interview: Corona door het uitgaan

Interview: Corona door het uitgaan

Beeld: Unsplash

Op 26 juni zijn veel versoepelingen ingegaan om langzaam afstand te nemen van de corona crisis, waaronder dat de discotheken en nachtclubs weer hun deuren mochten openen. Alleen met een negatieve toegangstest, vaccin bewijs of herstel bewijs mag je een club binnen. Helaas was de pret van korte duur: Rutte heeft namelijk aangekondigd dat per 10 juli de clubs en discotheken weer moeten sluiten, dit vanwege de oplopende corona besmettingen tijdens het nachtleven. Er is vooral een stijging te zien onder het aantal jongeren, zo was ook Sara uit Delft de dupe na het uitgaan.

Hoe ben je er achter gekomen dat je corona hebt?
“Op 2 juli ben ik uitgegaan met een paar vrienden bij Club Blu en het was heel gezellig. Deze avond kwam er een hele bekende artiest waar ik al heel lang fan van ben en ik heb hier natuurlijk de longen uit mijn lijf geschreeuwd. De volgende dag had ik hierdoor helemaal geen stem meer, maar ik dacht dat het vooral door het geschreeuw kwam. Twee dagen na het feest werd ik wakker en merkte ik dat dit echt foute boel was, dus toen zei mijn vader “Doe toch maar even een testje”. Ik heb thuis de sneltest afgenomen en die sprong gelijk op positief”.

Dacht je al gelijk dat de oorzaak van de positieve test lag bij het uitgaan?
“Eigenlijk wel, want ik had de dagen ervoor niet zoveel gedaan. Ik had een dag geshopt en boodschappen gehaald, dus ik denk niet dat het daar aan ligt. Ik dacht eerlijk gezegd ook niet gelijk dat het corona was, omdat het best normaal is om je even niet lekker te voelen na het uitgaan. In de loop van de dagen begonnen mijn vrienden met wie ik naar het feest was gegaan zich ook niet lekker te voelen, en waren ook positief getest. Hierdoor ben ik me echt gaan realiseren dat ik echt corona heb opgelopen door het uitgaan”.

Wat zijn de klachten die je vooral hebt?
“Ik heb eigenlijk meer griep klachten dan corona klachten, ook al heb ik echt corona. Ik heb heel erg pijn aan mijn huid vooral, die is echt super gevoelig. Wat dan wel weer een corona klacht is, is dat ik totaal geen smaak- of reuk heb momenteel. Ik kan mijn eigen badgel of de heetste peper niet meer proeven. Voor de rest ben ik wel erg blij dat ik nog een best erge eetlust heb, en dat ik nog redelijk veel kan bewegen voor iemand die corona heeft”.

De oplopende besmettingen zijn mede door het ruilen van QR codes onder bezoekers, wat zou je willen zeggen tegen deze mensen die misbruik hebben gemaakt van de QR codes?
“Natuurlijk is het niet slim, door deze mensen krijgen andere mensen weer de gevolgen hiervan. Iedereen denkt dat die altijd positief is, maar je weet nooit wat je onder de leden hebt. Door deze mensen die misbruik hebben gemaakt van de QR codes zit ik nu in quarantaine”.

Vind je dat de overheid te snel heeft besloten om alles weer open te gooien?
“Aan de ene kant denk ik niet dat het de schuld is van de overheid, want de corona cijfers waren een paar weken geleden heel goed waardoor hun het ook niet konden weten. Ik zou eerder de nadruk willen leggen op de clubs zelf, want toen ik bij een club was merkte ik al dat zij dit niet goed oppakte. We stonden in de rij en als eerst checkte een beveiliger onze QR codes,, en konden we doorlopen naar een collega van hem om onze identiteitsbewijzen te laten zien. Hierdoor kunnen natuurlijk de QR codes nooit op naam gecontroleerd worden. Ik denk als ze gelijk de QR codes met de identiteitsbewijzen samen checkte, dat er dan niets aan de hand zou zijn geweest”.

Wat vind je van de nieuwe maatregelen?
“De cijfers zijn natuurlijk enorm gestegen, dus aan de ene kant snap ik het ook wel. Maar aan de andere kant vind ik het ook wel heel streng, want had dan ook niet een paar weken geleden gezegd “Ga allemaal maar weer open”. Ik kreeg een verhaal van mijn moeder te horen over een man die een festival georganiseerd heeft van vier ton die nu al zijn geld kwijt is. En zo zijn er nog veel meer verhalen over organisatoren of bezoekers die hun geld kwijtraken, dat vind ik echt vreselijk”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *