NEW HOBBY, NEW ME: WANDELEN

NEW HOBBY, NEW ME: WANDELEN

bos om in te wandelen

Het coronavirus en de vele lockdowns hebben ons zeeën van tijd gegeven. Genoeg ruimte dus voor nieuwe hobby’s en projecten. Iedere week interviewen we iemand uit de omgeving die in deze rare tijd een nieuwe vrijetijdsbesteding heeft ontdekt of is begonnen aan een nieuw project. Deze week interviewen we: Raja Signh die wegens de corona crisis in wandelen zijn rust vond.

Waarom ben je begonnen met lopen

Raja woont onder de rook van Amsterdam en leeft in een druk gezin. Toen Nederland in een lockdown ging zat hij met 7 familieleden in een huis wat naast gezellig ook erg druk kon zijn. ‘’Het was natuurlijk gezellig om samen met mijn familie veel tijd door te kunnen brengen maar ik merkte wel dat ik soms meer privacy wilde.’’ Raja deed vaak boodschappen en op een dag besloot hij een omweg te nemen door een parkje. Hij merkte dat de rust van een park een positief invloed op hem had. Een paar dagen later besloot hij om naar het Amsterdamse bos te gaan om daar te wandelen. En sindsdien heeft hij zijn genot gevonden in het maken van wandelingen in natuurgebieden.

Wat voor een voordelen haal je eruit

Raja had voorheen redelijk veel last van slaapproblemen maar wanneer hij in de rust van een bos had gewandeld, even alleen met zijn gedachten, merkte hij dat slapen een stuk beter gaat. Ook merkte hij dat hij minder stress ervaart over zaken waar hij zich voorheen wel zorgen over maakte. ‘’Wanneer ik dan ga lopen in het bos en rustiger wordt denk ik van ja… waarom maakte ik me hier eigenlijk zo druk om.’’ In het hoofd van mensen kunnen bepaalde zaken altijd erg opgeblazen worden en Raja merkt dat wanneer hij in de natuur is dat al deze zaken beter te overzien zijn.

Wat maakt wandelen voor jou zo speciaal

 Raja had voordat hij begon met wandelen geprobeerd te mediteren om rustiger in zijn hoofd te worden. Echter lukte dit niet helemaal en toen hij op het wandelen kwam merkte hij dat dit een goed alternatief was om zijn hoofd leeg te maken. ‘’Wanneer ik loop in het bos en je kijkt naar alle planten voel je je ontspannen’’. Het is voor raja een moment van opladen zodat hij weer fris kan deelnemen aan de maatschappij.

Zou je het anderen mensen adviseren?

Raja wil dit zeker aan anderen mensen adviseren. Dit komt doordat het hem erg helpt om rust te vinden in zichzelf, en hij vindt ook dat anderen mensen dit zeker zouden kunnen gebruiken. ‘’Als je weer even terug naar jezelf (kern) gaat kan je meer aan in het dagelijks leven.’’

Waar ga je meestal wandelen

Voorheen ging Raja altijd wandelen in het Amsterdamse bos maar daar is hij de laatste tijd minder te vinden. Tegenwoordig gaat hij vaker eerst een stukje rijden met de auto en wandelt dan in de bossen van Hilversum. Dit vindt hijzelf fijner aangezien dit groter en rustiger is.

Hoe vaak wandel je

‘’Ik probeer het meestal 2 keer per week te doen maar helaas lukt me dit niet altijd. In het begin van de 1e lockdown wandelede ik wel eens 4 keer per week maar dat was iets te veel van het goede.’’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *