INTERVIEW MET: EEN ”WAPPIE”?

INTERVIEW MET: EEN ”WAPPIE”?

scrabble bord

We zitten nu al ruim één jaar in de corona crisis en het heeft veel te weeg gebracht. De overheid volgt een duidelijke koers in het bestrijden van dit virus en dat is doormiddel van vaccins. Echter is er een grote groep mensen binnen de maatschappij die zich hier tegen verzet. Deze mensen worden vaak weggezet als ‘’wappies’’. Maar wie zijn deze ‘’wappies’’ eigenlijk? In dit interview vertelt Emma haar verhaal.

 

 

 

Hoe vind je dat er naar je wordt gekeken binnen de maatschappij?

“Vanuit de mainstream media worden andersdenkende op het corona beleid, afgeschilderd als “wappies”, wat eigenlijk dehumaniseren is.  Dit vind ik heel vreemd want andersdenkende horen thuis binnen een democratie. Ik heb andere informatie waarnaar ik mijn mening vorm. Ik vind het ook heel makkelijk om direct iemand zo weg te cijferen, terwijl je ook met iemand als ik in gesprek kan gaan. Door iemand als “wappie” te benaderen, hoef je er ook niet over na te denken en je afvragen waarom iemand precies zo denkt. Dit vind ik een makkelijke en respectloze manier om met andere meningen om te gaan.”

 

 

Waarom denk je dat er zo naar je gekeken wordt?

“Een grote speler in de denkvorming van mensen is de mainstream media, wanneer er een andersdenkend persoon in beeld wordt gebracht, is vaak iemand die zich een beetje gek gedraagt. Hierdoor krijgen mensen het idee dat andersdenkende niet helemaal goed wijs zijn. Terwijl er heel veel mensen zijn die hun argumenten wel goed zouden kunnen onderbouwen maar deze worden niet in beeld gebracht. Het is natuurlijk heel makkelijk om naar een ander te wijzen, zodat je niet over jezelf hoeft na te denken”.

 

Begrijp je waarom je als gekkie  /wappie word gezien?

Ik kan het in zekere zin wel begrijpen dat mensen die “andersdenkende” over het virus zien als wappies omdat die mensen vastzitten in een angst matrix en wanneer je daarin zit is het heel lastig om logisch na te denken, heeft verder niets te maken met intelligentie. Wanneer er mensen zijn die niet zo bang zijn voor het virus worden die als een bedreiging gezien en heel makkelijk weg te zetten als mensen die er niks van afweten, terwijl ik juist nuchter naar feiten kijk en graag het gesprek aanga”.

 

 

Wat is je grootste zorg in de huidige wereld?

Dat we afstreven naar een totalitair systeem. Er is nu al sprake van extreme controle doordat de overheid een virus in bedwang wil houden met een IFR van 0,15 terwijl een reguliere seizoen griep een IFR van 0,16 heeft. Het virus heeft nu ook een A status waar b.v. ook ebola op staat, die heeft een IFR van 50% om maar even de absurditeit aan te geven. Er zijn ook veel wetten aangenomen (terwijl dit een demissionair kabinet is en wat dus helemaal niet mag), wat de regering nog meer macht geeft en dat vind ik erg beangstigend”.

 

 

Wat vinden de meeste mensen uit je omgeving van jouw mening?

Ik heb gelukkig mijn man en kinderen die dezelfde mening hebben plus een aantal vrienden. Maar helaas zijn er ook een hoop vrienden die het niet hetzelfde zien als ik. Met sommige kan ik het hier wel over hebben en ermee in discussie gaan maar er zijn ook mensen waar dit niet mee gaat. Ik vind het heel pijnlijk dat ik een aantal vriendinnen niet meer zo vaak zie doordat we heel ver uit elkaar staan qua mening. In het begin probeerde ik nog wel contact met ze te onderhouden maar ik merk dat ik het steeds lastiger vind om met ze te praten omdat zij mij als het grootte gevaar zien”.

 

Waar komt jouw argwaan vandaan?

“Een innerlijke bullshit meter misschien? Ik ben sowieso niet bang om dood te gaan en ten alle tijden voor vrijheid en zelfbeschikking. Ik merk dat veel mensen die huiverig zijn voor het virus denken dat ze bij 2x hoesten op de ic terecht komen. En daarnaast gewoon de hele manier hoe er met de situatie wordt omgegaan. Er zijn medicijnen die kunnen helpen tegen het virus maar deze worden door de overheid nooit gepromoot en zelfs verboden terwijl ze al ruim 40 jaar op de markt zijn, al die andere onzinnige maatregelingen en het enige wat ze promoten is een experimenteel vaccin. Ook vanuit de media hoor je weinig kritische vragen en vertellen ons hoe gevaarlijk en eng het virus is terwijl het allang bewezen is dat het virus niet zo gevaarlijk is. Je hoort ook niks over de veel grotere schade die de lockdowns teweeg hebben gebracht of hoe je jezelf gezond kan houden. Er worden miljarden uitgegeven aan allerlei zinloze maatregelingen maar nog geen euro naar de zorg! Geen extra bedden of fatsoenlijke salarissen voor verplegend personeel en nog veel meer!!! 2020 was voor mij wel het jaar van de awakening J Ik benijd soms mensen die zo makkelijk volgen, ik word er soms heel verdrietig van met het besef wat mensen elkaar aan kunnen doen”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *