New hobby, new me: Tik Tok

New hobby, new me: Tik Tok

Beeld: Pixabay

Het coronavirus en de vele lockdowns hebben ons zeeën van tijd gegeven. Genoeg ruimte dus voor nieuwe hobby’s en projecten. Iedere week interviewen we iemand uit de omgeving, die in deze rare tijd een nieuwe vrijetijdsbesteding heeft ontdekt of is begonnen aan een nieuw project. Deze week interviewen we: Buhara, die is begonnen met de app ‘Tik Tok’.

Buhara is 19 jaar oud en woont in Oss. Hij zit in zijn tweede jaar van de opleiding Marketing en naast zijn studie is hij volop bezig met de populaire app Tik Tok.

Hoe is je nieuwe hobby ontstaan?
“Vorig jaar was mijn hobby ontstaan voordat corona uitbrak. Ik keek eigenlijk vooral video’s op Tik Tok en ik vond het super grappig hoe mensen op een creatieve manier zich kunnen uiten in de filmpjes. In de eerste instantie wilde ik Tik Tok niet downloaden, omdat het er best kinderachtig uit zag. Dat vond ik helemaal niet aantrekkelijk en ik zag ook video’s voorbij komen waarvan ik dacht dat het niets voor mij zou zijn”.

Wat voor filmpjes maak je op de app?
“Ik maak vooral grappige sketches en dingen die vaak herkenbaar zijn voor een wat jongere doelgroep. Dat vind ik echt het leukste om te doen, omdat ik hier mijn creativiteit in kwijt kan. Bij elkaar heb ik inmiddels 5000 volgers behaald, en heb ik in totaal meer dan 250 duizend likes gekregen. Als ik hiernaar kijk, dan motiveert mij dit heel erg om nog meer filmpjes te maken”.

Hoe ziet een opname dag voor jou eruit?
“Natuurlijk is het wel belangrijk wat ik ga opnemen, ik heb altijd super veel dingen in mijn hoofd. Ik vind het vaak dan ook lastig om iets uit te kiezen met zoveel ideeën.
Als ik dan een idee heb, begin ik met het uitkiezen van een bijpassend geluid. Daarna ga ik afwegen waar ik het ga opnemen, dat kan buiten zijn, binnen, of op een speciale locatie. Wanneer ik al die informatie weet pak ik mijn ringlight met statief, en begin ik eigenlijk met het filmen van de video. Vaak tijdens het filmen kom ik erachter dat het toch niet zo leuk uitpakt hoe ik het in mijn hoofd had. Op zo een moment improviseer ik en kijk ik wat het leukste uitpakt op beeld”.

Wat vind je het leukste aan de app Tik Tok?
“De app zelf vind ik super leuk, omdat je echt eindeloos door kan scrollen naar jouw eigen humor. Tik Tok is namelijk zo ingesteld dat je alleen video’s krijgt te zien die relevant zijn voor de gebruiker. Dit doen ze door te kijken naar wat je leuk vindt, of hoe lang je naar een bepaalde video kijkt. Hierdoor zie je dus echt video’s wat jij leuk vindt en daardoor kan ik echt de hele dag erop zitten”.

Wat zou je nog echt willen bereiken met je filmpjes?
“Het liefst zou ik nog bekender en meer volgers willen krijgen. Laatst ging ik naar een release party toe van een artiest. Hier waren heel veel influencers aanwezig die ook actief zijn op Tik Tok. Het leek me echt super tof om hun wereld in te stappen om zo bij events aanwezig te zijn, producten te promoten, enzovoort. Dit is echt het gene wat ik nog wil bereiken met de app”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *