Werken wandelen, werken wandelen

Werken wandelen, werken wandelen

Steenwijkerwold – We gaan de wintermaanden in met elkaar en dat betekent helaas weer nieuwe maatregelen. Het is vermoeiend om er over te blijven praten, en erover schrijven wordt ook telkens vervelender. Iedereen is er wel een beetje klaar mee en ‘flink zijn’ en ‘doorzetten’ wordt ook telkens moeilijker. Hou houden we de december maand, die normaal centraal staat met vrienden en familie, toch dragelijk?

Scholen dicht, niet essentiële winkels dicht en zoveel mogelijk thuis werken. Het voelt bijna als de eerste lockdown van zo’n twee jaar geleden. Het thuis werken heeft zo zijn voor- en nadelen. Het nadeel is dat je niet meer naar kantoor mag en het contact met je collega’s minimaal is. Een voordeel is dat als je je laptop dicht doet je dag er ook opzit en je geen reistijd hebt. Daarnaast gaan mensen ook veel naar buiten om een wandeling te maken en even het huis uit te vluchten.

Ook in Steenwijkerwold zie je veel mensen die erop uit gaan en de benen even strekken tussen alle teamsvergaderingen door. Het kleine dorpje in de kop van Overijssel is omringt met weilanden, bossen en de glooiende omgeving nodigt uit om naar buiten te gaan. De meeste mensen die je tussen de middag tegenkomt zijn degene die vanuit huis moeten werken en een frisse neus nodig hebben. Daar waar wandelen eerst misschien werd gezien als iets wat mensen doen die grijs haar hebben en stokken nodig zijn om in balans te blijven. Zie je dat nu veel jongere mensen ook naar buiten gaan om de tijd te doden en gewoon even iets anders doen dan werken of heel Netflix afstruinen.

“Ik heb de beweging wel even nodig hoor. De hele dag achter je bureau op je kleine zolderkamer gaat wel vervelen.” Aldus een voorbijganger. Hij loopt alleen een rondje langs “De Beek”. Een stevig windje zorgt voor een onaangename kou, de man heeft zich erop voorbereidt door een muts en stevige handschoenen te dragen. “Dit noemen ze nou gezond weer. Ik vind dit wel lekker hoor, beter dan die nattigheid.” De man refereert hier naar de neerslag van de afgelopen dagen, mocht daar enige twijfel over bestaan. “De rek is er wel echt uit hoor. Ik ging graag naar het plaatselijke café waar ik met mijn vrienden een biertje ging drinken en een beetje dom kon lullen. Dat zijn dingen die ik wel erg mis.”

Over de auteur

Robin Ridder

Mijn naam is Robin Ridder, ik ben 20 jaar oud en mijn droom is om sportverslaggever te worden. Op de School voor journalistiek in Utrecht ben ik bezig om een goede fundering te leggen voor mijn carrière. Mijn hele leven ben ik al geobsedeerd met voetbal en ik zou graag elke dag met mijn passie bezig willen zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.