Benzineprijzen steeds hoger

Benzineprijzen steeds hoger

Stijgende benzineprijzen aan de pomp in Driebergen. Foto: Elias Ludikhuijze

Driebergen – De benzineprijzen gaan door het dak als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Voor gemiddeld €2,45 kan er getankt worden. De hoge prijzen heeft voor iedereen gevolgen. Het vooruitzicht is dat de prijzen niet snel zullen dalen.

‘’Het is duidelijk een stuk rustiger bij de pomp’’ aldus pomphouder Giorgio Bucur. Naarmate de prijs stijgt ziet hij steeds minder mensen bij de pomp. Volgens Bucur nemen veel mensen de fiets en laten de auto staan in afwachting op betere tijden. Ook Theo Molevelt merkt de fors stijgende prijzen. Als rijinstructeur is hij dagelijks op de weg en tankt regelmatig. ‘’Normaal betaal je 60 euro voor een volle tank, nu is dat bijna 90 euro. Dat is niet leuk meer.’’ aldus Molevelt. Door de stijging is hij genoodzaakt de prijzen door te rekenen in de rijlessen. Molevelt verwacht dat de situatie zo nog wel even blijft maar op dit moment rijzen de prijzen de pan uit aldus Molevelt.

Update: Inmiddels heeft het kabinet laten weten dat de accijns op brandstof per 1 april omlaag gaat.

Bekijk hieronder de video:

Over de auteur

Elias Ludikhuijze

Na mijn vwo examen ben ik begonnen aan de opleiding journalistiek in Utrecht. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in politiek, mensen en hun verhalen. Mijn passie ligt bij video en montage. Video is voor mij dé manier om verhalen te vertellen. Als visuele denker kan ik alle kanten op in de montage, waarmee vaak de essentie van verhalen gecreëerd wordt. Ik denk out of the box en probeer nieuwe concepten en ideeën tot uitwerking te brengen. Ik ben allround-journalist, wat inhoudt dat ik geen problemen heb met produceren, tekst, interviewen en onderzoeken. Ik streef naar diepgaande en objectieve berichtgeving. Ik hecht erg veel waarde om context te bieden aan het nieuws, zodat het begrijpelijk en overzichtelijk voor iedereen is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.