Activiteiten rondom La Vuelta Holanda groot succes

Activiteiten rondom La Vuelta Holanda groot succes

Foto: Pexels

Utrechtse Heuvelrug – De Vuelta komt deze zomer langs de Utrechtse Heuvelrug. Rond deze etappe worden er allerlei activiteiten georganiseerd door de gemeente en de provincie Utrecht om het bewonerstrots en de samenwerking met de ondernemers in de gemeente te versterken. De festiviteiten beginnen precies 100 dagen voor de etappe, op 12 mei.

De tweede etappe van la Vuelta Holanda start in ’s-Hertogenbosch en finisht op het Science Park in Utrecht. De wielrenners fietsen via Rhenen de Heuvelrug over en beklimmen de Amerongse Berg (hoogste klim in la Vuelta Holanda). De route is 183 kilometer lang en komt langs allerlei kastelen en landgoederen op de Utrechtse Heuvelrug.

De vuelta holanda zou eerst in de zomer van 2020 plaatsnemen, de gemeente en provincie had toen veel voorbereiding getroffen om er een groots, langdurig evenement van te maken. Ze hebben deze plannen wegens corona af moeten blazen. Toen in Februari 2021 opnieuw groen licht werd gegeven voor La Vuelta Holanda kon de gemeente eindelijk beginnen met de voorbereidingen.

De gemeente organiseert in samenwerking met de provincie allerlei activiteiten die bedoelt zijn voor jong en oud. De activiteiten zullen veel in het thema staan van het verbeteren van het milieu en gezondheid volgens organisatie vanuit de provincie Utrecht. De provincie ziet de organisatie van deze activiteiten als een kans om bewustzijn te creëren rond het behouden en beschermen van de natuur en het milieu in de provincie Utrecht en haar nationale parken. De activiteiten zijn 100 dagen voordat het startsignaal klinkt van start gegaan.

Volgens het Regionaal Bureau van Toerisme Heuvelrug en Vallei  is de komst van de Vuelta een kans om de gemeente toeristisch gezien beter op de kaart te kunnen zetten. “De Vuelta biedt een unieke kans om de economische vitaliteit en leefbaarheid van de Utrechtse regio nieuwe impulsen te geven.”, meldt het RBT. Vooral nu de lockdown voorbij is zal de Heuvelrug weer een populaire plek zijn voor de bezoekers van de gemeente. Mooi weer brengt veel toeristen met zich mee.

Ook de inwoners zijn erg enthousiast over de wielerronde. De Utrechtse Heuvelrug is een erg populaire plek onder de wielrenners. Een amateur wielrenner denkt dat het komt door de diversiteit van landschap. Met zijn wielerclubje fietsen ze elke zondag een rondje Heuvelrug: “Ik fiets zowat elke week over de Amerongse Berg. Om professionele wielrenners dit te zien doen en te weten hoe ze zich voelen tijdens het beklimmen van de berg lijkt me een fantastisch spektakel.”

Een belangrijk onderdeel van de etappe is de Amerongse Berg. Deze werd namelijk afgelopen Donderdag als hoogste punt van La Vuelta Holanda bekroont. Onderaan de Amerongse berg ligt wieler café de Proloog, ook zij treffen een aantal voorbereidende activiteiten in thema van de Vuelta.

Over de auteur

Karlijn Mertens

Ik ben Karlijn Mertens (2003), geboren in Cothen (een klein dorpje onder Utrecht). Als eerstejaars student journalistiek komen er veel verschillende onderwerpen op mijn pad. De onderwerpen die mij het meest interesseren zijn human interest, duurzaamheid en muziek. Ik wil me tijdens deze studie dan ook voornamelijk focussen op deze onderwerpen. Mijn passie ligt bij het schrijven, op deze manier kan het best mijn creativiteit toepassen. Naast mijn studie ben ik erg actief bij mijn hockey vereniging en onderhoud in een duurzame moestuin met mijn moeder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.