Biologisch tuinieren: de Moestuin van Annelies

Biologisch tuinieren: de Moestuin van Annelies

Moestuin van Annelies, Foto: Karlijn Mertens

Cothen – In dit kleine dorpje, op de rand van de Utrechtse Heuvelrug, werkt Annelies elk weekend in haar moestuin. De moestuin is erg divers. Er staan kruiden, bonen, tomaten en ook minder vaak voorkomende groentes zoals pastinaak en knolselderij. Het zaaiseizoen is net van start gegaan, en volgens de ijsheiligen is de vorst zo goed als voorbij. Het groeien kan beginnen. Annelies onderhoudt haar moestuin op een volledig biologische manier.  In de video vertelt ze hoe ze dit doet.

Er zijn een aantal stichtingen verdeeld over het land die voorlichtingen geven over hoe je op een verantwoorde, biologische manier groentes en fruit kan verbouwen. De Kraaybekerhof in Driebergen is een voorbeeld van zo een stichting en biedt diverse cursussen aan. De cursussen gaan van algemene voorlichting over het onderhouden van een tuin tot een specifieke begeleiding bij het groeien van bepaalde kruiden of het maken van je eigen thee melange. Ook heeft de Kraaybekerhof een zelfoogst tuin waar omwonenden een aandeel in kunnen kopen. Na een jaarlijkse betaling kun je het hele jaar lang je eigen groenten oogsten in deze tuin.

Over de auteur

Karlijn Mertens

Ik ben Karlijn Mertens (2003), geboren in Cothen (een klein dorpje onder Utrecht). Als eerstejaars student journalistiek komen er veel verschillende onderwerpen op mijn pad. De onderwerpen die mij het meest interesseren zijn human interest, duurzaamheid en muziek. Ik wil me tijdens deze studie dan ook voornamelijk focussen op deze onderwerpen. Mijn passie ligt bij het schrijven, op deze manier kan het best mijn creativiteit toepassen. Naast mijn studie ben ik erg actief bij mijn hockey vereniging en onderhoud in een duurzame moestuin met mijn moeder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *