Onprettige fietspaden in Driebergen ‘’Ik vind dat de gemeente daar best op mag letten’’

Onprettige fietspaden in Driebergen ‘’Ik vind dat de gemeente daar best op mag letten’’

Driebergen – De Arnhemse Bovenweg in Driebergen gaat op de schop. Vanaf dinsdag 19 april wordt er onderhoud uitgevoerd aan de fiets- en voetpaden langs de Arnhemse Bovenweg in Driebergen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug verbetert het wegdek van de fietspaden. Gebruikers kunnen zo prettiger fietsen. Hiermee verhelpen ze ook de opdruk van boomwortels. Emiel van Wassenaar is een inwoner uit Driebergen die hier last van heeft. Hij vertelt over de Driebergse omgeving en waar verbetering in zit. Hierbij komen ook de fietspaden aan bod. 

Emiel van Wassenaar (49) in een inwoner van Driebergen-Rijsenburg, gemeente Utrechtse Heuvelrug. In het dagelijks leven heeft hij een vaste baan en is hij in dienst van zijn eigen bv. Zijn bv heeft een deel van de aandelen van een heel groot adviesbureau. Kort gezegd is hij adviseur in brandveilig en bouwfysica. Wat dat inhoud is de techniek van de productie en bouw. ”Je zou kunnen zeggen dat ik samen met een architect, constructeur en installatieadviseur verantwoordelijk ben voor het ontwerp van nieuwe gebouwen.” Vertelt van Wassenaar. Hieruit komt ook zijn interesse en kennis voor verbouwing en onderhoud in zijn gemeente.

Hoe komt u op uw werk? Maakt u gebruik van de fietspaden?

”Ik reis per auto. Ik werk gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor. Maar ik moet ook vaak naar afspraken buiten de deur, dan ga ik met de auto. De verbinding is goed, omdat er sinds corona minder overlast is van files. Het ov is voor mij niet nodig. Ook niet binnen de gemeente, daar kan alles op de fiets. Dan maak ik wel gebruik van de fietspaden. Maar mijn werk is buiten de gemeente dus ga ik met de auto.”

Doet u mee met activiteiten in de omgeving? Zo ja, betekent dat dat u daar heen op de fiets gaat?

”In de omgeving doe ik aan sport. Ik tennis bij een vereniging in Driebergen. Er zijn er genoeg in Driebergen. Er zijn geen specifieke activiteiten van de gemeente waar ik aan deelneem. Ik volg mijn eigen planning. De activiteiten op de tennisclub zijn dingen die de vereniging zelf organiseert en niet via de gemeente. Maar dat is prima zo. De tennisclub is op loopafstand maar ik kan ook met de fiets. Ik ben niet tevreden over de fietspaden in Driebergen dus het is voor mij geen probleem om te lopen.”

Wat vindt u van uw leefomgeving? 

”Ik ben over het algemeen tevreden. Het is prettig wonen in Driebergen. Alles wat je nodig hebt is hier, winkels en sport zijn dichtbij. Je hebt niet zo veel last van criminaliteit of buren overlast. Dus het is hier veilig genoeg. Enkel zijn er soms verkeerssituaties het lastig maken. Bijvoorbeeld busjes die even op de stoep staan geparkeerd.

Vindt u dat gevaarlijk voor uzelf? 

”Ja voor mij en voor mijn kinderen. Ik heb 3 kinderen. Maar eigenlijk voor iedereen, want dan word je gedwongen om op de weg te gaan fietsen. Daarnaast is de Utrechtse Heuvelrug natuurlijk een boomrijke gemeente. Het komt ook best vaak voor dat de boomwortels omhoogkomen uit de grond. Het fietspad wordt dan hobbelig. Als je je daar niet van bewust van bent, is het met fiets of brommer best gevaarlijk. Ik vind dat de gemeente daar best op mag letten. Dat terwijl gemeentelijke lasten best hoog zijn en ik zie niet altijd waar dat in is gaan zitten. Dit maakt het ook wel erg duur om in Driebergen te wonen. Daarom was ik positief verrast dat de fietspaden daadwerkelijk verbeterd worden. Dit was hoognodig.”

Zijn er nog meer dingen die u aan de omgeving zou willen verbeteren? 

”Qua indeling kan het beter, veel bedrijfjes zitten in de kern van het dorp, die ook verder weg kunnen. Die kunnen beter aan de rand van het dorp, om het verkeer te verminderen.”

Heeft u last van het verkeer? 

”Ja ik woon aan de Arnhemse Bovenweg. Ik heb veel last van auto’s en in de zomer ook last van optrekkende motoren. De gemeente doet er niks aan. Ze zouden er bijvoorbeeld een 30 km zone van kunnen maken of stil asfalt plaatsen.”

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Over de auteur

Lisa Pouw

Mijn naam is Lisa Pouw, ik ben 21 jaar en woonachtig in Driebergen-Rijsenburg op de Utrechtse Heuvelrug. Ik ben studente op de School voor Journalistiek te Utrecht. Mijn interesses liggen bij fotografie, sport en kunst & cultuur. Mijn interesses en ervaringen gebruik ik om leuke artikelen te creëren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.