Aftrap Cultuurfestival Heuvelrug

Aftrap Cultuurfestival Heuvelrug

Foto: Elias Ludikhuijze

DOORN Zaterdag is de officiële opening van het Cultuurfestival Heuvelrug in Doorn. Het festival duurt van 25 september tot 3 oktober en wordt georganiseerd om te vieren dat er na de coronapandemie weer een festival mogelijk is. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij kunstenaars en artiesten in de spotlight staan.

Het initiatief voor het nieuwe festival komt vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Verschillende ideeën zijn samengevoegd waar uiteindelijk het huidige festival uitgerold is. De gemeente wil de cultuursector een podium bieden nu er meer georganiseerd kan worden door het loslaten van de coronamaatregelen. Hierbij ligt de focus op het lokaal talent. Zo zijn er verschillende muziekoptredens, tentoonstellingen en lezingen verspreid door de hele gemeente heen.

Het festival wordt door veel samenwerkingen georganiseerd, waaronder radiozender Regio90 die een online talkshow organiseert en Stichting Culturele Regio. Het evenement is eenmalig en kon snel georganiseerd worden, mede doordat er een bedrag beschikbaar is gesteld ter compensatie voor alle gecancelde evenementen. Ook alle deelnemers zaten er volgens medeoprichter Guido Pot ‘’al een beetje klaar voor’’. Toegang van het festival is gratis, er moet enkel wel vooraf een online reservering gemaakt worden. Op de site van het Cultuurfestival Heuvelrug staan de exacte data en plaatsen van de evenementen.

Audio: Jurgen Bosch

https://soundcloud.com/user-614785642/week-2-cultuurfestival-heuvelrug-mixdown

Over de auteur

Elias Ludikhuijze

Na mijn vwo examen ben ik begonnen aan de opleiding journalistiek in Utrecht. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in politiek, mensen en hun verhalen. Mijn passie ligt bij video en montage. Video is voor mij dé manier om verhalen te vertellen. Als visuele denker kan ik alle kanten op in de montage, waarmee vaak de essentie van verhalen gecreëerd wordt. Ik denk out of the box en probeer nieuwe concepten en ideeën tot uitwerking te brengen. Ik ben allround-journalist, wat inhoudt dat ik geen problemen heb met produceren, tekst, interviewen en onderzoeken. Ik streef naar diepgaande en objectieve berichtgeving. Ik hecht erg veel waarde om context te bieden aan het nieuws, zodat het begrijpelijk en overzichtelijk voor iedereen is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *