Eerste avond stappen zonder anderhalve meter regel gemoedelijk verlopen

Eerste avond stappen zonder anderhalve meter regel gemoedelijk verlopen

Zeist – Het oude normaal is voor een deel weer terug in het uitgaansleven. Afgelopen weekend mocht men weer knuffelen, dansen en zich dus vrij bewegen door cafés. Dit wel indien je een QR-code kon laten zien. Lilly Schut uit Zeist maakte optimaal gebruik van de nieuwe versoepelingen. 

“We zaten met een groep van ongeveer twintig mensen op het terras. We hoefden niet te reserveren, er was plek zat.” Aldus Lilly Schut, die na een lange periode beperkingen weer ‘gewoon’ een avond uit kon. Na de versoepelingen van het demissionair kabinet kon iedereen met een vaccin of negatief testbewijs weer de cafés en kroegen in. “Op het terras hoefde je geen bewijs te laten zien maar als je naar het toilet moest wel.”

Als de nacht valt is het verplicht om als horecazaak je deuren te sluiten, dat verliep in de meeste steden verbazingwekkend gemoedelijk. In Zeist zijn ze dusdanig vriendelijk dat ze niet schromen om het horecapersoneel een handje te helpen. “Het was natuurlijk niet stipt twaalf uur toen iedereen wegging maar het ging prima. Een aantal mensen hebben nog geholpen om de rommel op het terras op te ruimen.”

https://soundcloud.com/robinridder/jon-robin-interview-lilly-schut/s-l85JqPErJn0?si=b3cfc1e8ed144ddbb55634a5af27656d

Over de auteur

Robin Ridder

Mijn naam is Robin Ridder, ik ben 20 jaar oud en mijn droom is om sportverslaggever te worden. Op de School voor journalistiek in Utrecht ben ik bezig om een goede fundering te leggen voor mijn carrière. Mijn hele leven ben ik al geobsedeerd met voetbal en ik zou graag elke dag met mijn passie bezig willen zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *