Kinderboekenweek moedigt kinderen aan om na te denken over toekomstig beroep

Kinderboekenweek moedigt kinderen aan om na te denken over toekomstig beroep

Leersum – Tijdens de Kinderboekenweek zijn er op diverse basisscholen en in bibliotheken allerlei activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met het thema van dit jaar. Het thema dit jaar is beroepen. Door middel van verhalen dromen kinderen over wat ze later willen zijn.

Van 6 oktober tot 17 oktober is het de bedoeling om leerlingen te inspireren met verhalen. Het doel van deze Kinderboekenweek is kinderen laten zien dat ze kunnen worden wat ze willen. Een quote in het thema lied van dit jaar luidt: “je bent echt iets geworden als je bent wie je bent”. Deze zin probeert kinderen te vertellen dat ze door alleen maar zichzelf te zijn al heel wat bereikt hebben.

De regiobibliotheek Zout organiseert in deze week verschillende voorstellingen. In de Binder in Leersum treedt Joes Boonen zaterdag 9 oktober op met de voorstelling “Deze ridder zegt nee!”. De voorstelling gaat over de ridder Finn die altijd alles doet wat hem gezegd wordt tot hij op een dag opeens tegen alles nee zegt. Volgens Zout is de voorstelling geschikt voor iedereen die wel eens nee zegt of nee zou willen zeggen. Joes Boonen is bekend van Nickelodeon en is ook veel te zien in Nederland en België met haar 4 solo voorstellingen.

Ook basisscholen vieren deze week uitgebreid. Op basisschool de Schakel in Leersum opende een juf de Kinderboekenweek als taartenbakster. Ze bakte voor elke collega een taart. “Vliegtuigzandtaartje voor de stewardess, een duplo weilandtaart voor de boer en nog veel meer”.

Over de auteur

Karlijn Mertens

Ik ben Karlijn Mertens (2003), geboren in Cothen (een klein dorpje onder Utrecht). Als eerstejaars student journalistiek komen er veel verschillende onderwerpen op mijn pad. De onderwerpen die mij het meest interesseren zijn human interest, duurzaamheid en muziek. Ik wil me tijdens deze studie dan ook voornamelijk focussen op deze onderwerpen. Mijn passie ligt bij het schrijven, op deze manier kan het best mijn creativiteit toepassen. Naast mijn studie ben ik erg actief bij mijn hockey vereniging en onderhoud in een duurzame moestuin met mijn moeder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.