Hulp voor LHBTI’ers lastig te vinden in de gemeente

Hulp voor LHBTI’ers lastig te vinden in de gemeente

Foto: André Muller - Regenboogvlag

Het was National Coming Out Day afgelopen maandag 11 oktober. Dit is een dag waarbij er extra aandacht gegeven wordt aan de LHBTI-community en het uit de kast komen. Hoe is het om uit de kast te komen in een klein dorp binnen de Utrechtse Heuvelrug?

In 2019 en de jaren daarvoor heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug op Coming Out Day, samen met vele andere gemeentes, de regenboogvlag opgehangen. Maar de afgelopen twee jaar is dat niet gedaan.

Ook zijn er geen praatgroepen of hulpinstanties voor mensen die moeite of problemen hebben op dat gebied. Jasper (25) zegt: “Ja er is eigenlijk niet zoveel hulp te krijgen in de gemeente, daarvoor moet je richting Utrecht zelf. Ik had geluk dat ik vrienden had die me hielpen”. Het is dus niet makkelijk om mensen te vinden waar je mee kan praten over twijfels op basis van je seksualiteit.

Hieronder een openhartig gesprek met Jasper, een jongen die het verhaal vertelt over zijn eigen coming out en advies geeft voor mensen die zelf uit de kast willen komen.

Interview door Rick van de Bovenkamp

Over de auteur

Coen Hogervorst

Ik ben Coen Hogervorst. Ik ben 18 jaar en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Mijn pasie binnen journalistiek ligt bij audio. Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar emotie in iemands stem zegt misschien nog wel meer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.