Manda Heddema verkozen tot boekverkoper van het jaar.

Manda Heddema verkozen tot boekverkoper van het jaar.

Driebergen – Manda Heddema, eigenaar van regionale boekhandel Jacques Baas, heeft de Albert Hogeveen bokaal in ontvangst mogen nemen. Dit is de nationale prijs voor de beste boekverkoper van het jaar.  De uitreiking was in Utrecht. 

Boekenliefhebbers konden tot eind juni hun favoriete boekhandel voor de prijs nomineren. Tot eind augustus kon er worden gestemd op 31 boekverkopers. Hieruit kwam een top vijf naar boven waaruit een professionele vakjury voor het zestiende jaar op rij een keuze maakte voor de beste boekverkoper.

Lezen is onder de jongeren steeds minder populair, terwijl de overheid het lezen juist wilt stimuleren. Samen met de KBB (Koninklijke boekenbond) en de minister van cultuur en onderwijs wil Manda eventueel het gesprek aangaan over de onmisbare functie van boekhandelaren. “Een boekhandel is meer dan een doorgeefluik van boeken. Wij zijn als een soort spil in een driehoek met kunst, cultuureducatie en geestelijke gezondheidszorg.”

Jon van Dam sprak met Manda Heddema:

https://soundcloud.com/user-614785642/jon-van-dam-interview-manda-heddema?si=8e2eece960c24ee9b6229e5a9915a5df

Tekst: Robin Ridder en Jurgen Bosch.

Over de auteur

Jurgen Bosch

Jurgen, aangenaam. Ik ben 19 jaar oud en kom uit Veenendaal. Ik heb op het Rembrandt College mijn vwo afgerond en mijn grootste hobby's zijn sporten en mensen spreken. Ik ben geopolitiek geïnteresseerd en verdiep me hier diep in. In de toekomst zou ik vaak naar het buitenland willen reizen om daar journalistieke verhalen te schrijven over de politieke situatie in dat land. Voor nu focus ik me op regionaal nieuws. Nieuws uit de Utrechtse Heuvelrug om precies te zien. Ik hoop dat je mijn artikelen gaat waarderen! Wil je contact met me op nemen? Schroom niet om een belletje te plegen op 06-48626018, een mailtje te sturen naar jurgen.bosch@student.hu.nl of me een DM te sturen op @b_jurgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.